На суђењу су данас сведочили полицајци. Први је сведочио тадашњи помоћник начелника Управе за борбу против организованог криминала, Слободан Борисављевић који је узео изјаву од Зорана Стеванића у вези са разбојиштвом над његовим сином.

Одговарајући на питање адвоката Ивана Бајазита, Борисављевић је рекао да Зорана Стеванића познаје од раније, јер су живели у истом крају, али је истакао да је његов однос у току узимања изјаве био строго послован.

Потом је сведочио тадашњи инспектор Живановић Милан који је 1997. године радио увиђај у кући Стеванића након пљачке.

Живановић је рекао да се сећа да је Новак био конфузан и да није причао течно у току давања искажа, као и да је запамтио тај случај јер је из сефа, који је био у паркету испод тепиха, украдена већа количина новца.

На почетку суђења из суднице је удаљен отац Новака Стеванића, Зоран Стеванић. Он је хтео да постави питање сведоку, што је судија одбила, након чега је он бурно одреаговао и рекао: "Хоћу да поставим питање, да ли сте ви нормални?".

Поступајућа судија Весна Божовић је потом удаљила Стеванића са суђења, а он је напуштајући судницу добацио "Ово је циркус и позориште, срам вас било".

Следеће суђење заказано је за 5. јул када су позвани некадашњи заменик начелника БИА Милорад Брацановић и Љубиша Буха Чуме да сведоче.

У овом случају, који је познат и као прва отмица "земунског клана" учествовао је и покојни Душан Спасојевић, а сада се суди за кривично дело разбојништво двојици бивших полицајаца и двојици припадника "земунског клана".

Фото: МУП

 

Ко је све оптужен 

Оптужени су полицајац у пензији Милан Радукић, припадник Жандармерије Саша Ђајић, као и некадашњи припадници "земунског клана" Никола Бајић и Горан Ристић.

Према оптужници, тројица оптужених су Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака.

Поред оптужених и покојног шефа "земунског клана", у овом кривичном делу наводно је учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана", такође покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био оптужени Ристић и потом га предали вођи клана - Спасојевићу, како би му рекао где су у кући његових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Ова - прва "отмица" клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена је пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".