Калања је рекла за Танјуг да је 57. грејна сезона уобичајена, можда мало хладнија у односу на претходну и да су, према одлуци о снабдевању топлотном енергијом у Београду, "Београдске електране" од 16. априла до 3. маја у стању приправности.


"Пратимо временске прилике до даљњег, иде захлађење и имаћемо испоруку топлотне енергије у обиму предвиђено одлукама и правилима", рекла је она.

Говорећи о протеклој грејној сезони, Калања је рекла да Београдске електране нису имале екстремне ситуације, уобичајен је био број кварова и позива грађана.

"Сада имамо око 100 позива дневно, у топлим данима када нема испоруке, тај број је и мање и полако приводимо крају грејну сезону”, додала је она.

Током летњег периода Београдске електране потрошачима испоручују топлу воду у насељима где је то предвиђено, а све остало иде у ремонтни период када се, како је објаснила, проверавају сви витални делови опреме.

"Тада је у току фаза одржавања - сва производна постројења и сви делови опреме се проверавају. На дистрибутивној мрежи се мењају цеви. У циљу је да их што више заменимо како би у наредној грејној сезони било што мање кварова и прекида испоруке”, додала је Калања.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".