Сигурносне камере са оближњег домаћинства снимиле су да је Илија, после свирепог убиства мајке Слађане (49), оца Милана (57) и непокретног деде Сретена (87), из куће изашао у 1.11 после поноћи, а да је Никола кући дошао у 1.17.

Он је затекао закључана врата на кући и спуштене ролетне, што му је било сумњиво. Када је кроз мали отвор на прозору видео ноге на поду у локви крви, обио је врата и ушао у кућу, где је затекао искасапљена тела својих најмилијих: мајку у купатилу, оца у другој и деду у трећој просторији. Илија је са места злочина побегао, а полиција га је пронашла у јутарњим сатима, на улици, око 500 метара од куће.

- Да је Никола дошао само шест минута раније, брат би вероватно и на њега насрнуо ножем. Не смем ни да помислим шта је све могло да се догоди - рекао нам је један од рођака породице Глишовић.

Фото: Приватна архива

 

Посебну дозу језе у ионако ужасну причу додаје незванична информација из истраге да је Илија Глишовић ножем убадао своје најмилије и у тренутку док су ови били већ мртви.

Потом је сав крвав изашао из куће и отишао у ноћ. Скривао се у оближњем насељу све док га полиција није ухапсила у суботу ујутру.

На дан сахране родитеља и деде, Илија је пребачен у психијатријску болницу Окружног затвора у Београду, где ће тим неуропсихијатара обавити вештачење. То су захтевали и тужилаштво и његов бранилац, који му је додељен по службеној дужности.

НАДЗОР НАД СТРУЧНИМ РАДОМ ЦЕНТРА

Министарство за бригу о породици, по службеној дужности је хитно покренуло поступак надзора над стручним радом Центра за социјални рад у Чачку у случају Илије Глишовића.

Осим тога и у Полицијској управи у Чачку обављена је унутрашња контрола која је проверавала све детаље о овом случају, јер је Илија и раније пријављиван за насиље у породици, а и лечио се од зависности од дроге. Заштитник грађана је, такође, затражио увид у сву документацију и поступања Центра, полиције, тужилаштва, чак и чачанске болнице у вези Илије Глишовића.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".