Фолк звезда Сека Алексић велика је хришћанка и више пута је причала о важности религије у њеном животу и животу породице коју је изградила с Вељком Пиљикићем.

 

 

Пар, који је заједно годинама, није крио своју борбу за потомство, а Сека је више пута истакла да јој је вера била веома значајна док је покушавала да постане мајка. Сада је открила и шта је преходило њеној трудноћи.


― Отац Аца је донео уље Светог Нектарија и изразио је жељу да нам поклони. Објаснили су нам како се то користи и након тога сам ја остала трудна. То су веома битне и основне ствари, кључ је у свему томе ― објаснила је Сека.

 

 


Након што су добили сина Јакова, стигао је и мали Јован. Пар је планирао да другом сину да име Исак, али како се он родио на дан Светог Јована, променили су одлуку.

― Тако се десило и са другим сином Јованом. Планирали смо да се зове другачије, али наместило се да је светитељ сам дао име, то је веома лепо ― рекла је Сека у емисији "Ексклузивно".


Како је певачица раније причала, њени снови о мајчинству трајали су седам година.


— Седам година сам се буквално молила да их добијем. Колико год да сам уморна, ја ћу за њих увек бити насмејана, ведра и весела — открила је она у емисији "Кец на једанаест" прошле године.