Двојица мушкараца умрла су од задобијених повреда ватреним оружјем, након сукоба са израелским снагама у граду Џенин, саопштили су палестински званичници без навођења других детаља, преноси Ројтерс.

Израелска војска је у кратком саопштењу само обавестила да трупе "настављају са противтерористичким активностима" у тој области, наводи британска агенција.

Овај инцидент је уследио дан након што су три Палестинца убијена у сукобима са израелским трупама, које патролирају окупираном Западном обалом и врше хапшења, после напада у Израелу у којима је последњих недеља убијено 14 особа, преноси Ројтерс.

Палестинске политичке фракције у граду Рамали, палестинском административном центру, позвале су за данас на генерални штрајк у знак протеста због израелске операције и све већег броја погинулих Палестинаца, а све продавнице и школе, као и друге приватне и јавне институције биће затворене.

Обновљено насиље долази у тренутку када муслимани обележавају свети месец Рамазан, а Јевреји се припремају да прославе Пасху, која почиње у петак, а тензије и сукоби уочи Рамазана прошле године прерасли су у 11-дневни рат у Гази, подсећа британска агенција.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".