Већ после 16. априла стиже захлађење, са могућим падавинама. Услова за дуже отопљење неће бити све до 24. априла.

- После врло хладног јутра, данас промењљиво облачно и углавном суво, али прохладно и ветровито, посебно над источним делом региона. Понегде над Србијом, истоком Хрватске, источном и средишњом БиХ као и на северу Црне Горе може битри слабих, пролазних падавина. Снежна граница на око 800 метара надморске висине. На западу региона сунчаније и топлије. Дуваће умерен, на истоку региона, посебно уз границу са Румунијом и Бугарском на ударе и врло јак северозападни ветар који ће увече слабити. Дневни максимум од +6 до +14 степени Целзијуса - каже Чубрило.

- Ноћ ка уторку поново врло хладна и над великим делом региона постоји опасност од појаве касног мраза који би локално при тлу могао износити и око -4 степена Целзијуса. Ветар ће бити слаб.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Од уторка па до нардног викенда над нама ће доминирати поље антициклона које ће доносити суво и стабилно, а од среде и осетно топље време јер ће се ка нама преко Средоземља покренути струјање топлог ваздуха уз северне Африке. У четвртак, а посебно у петак максимуми локално и око +25 степени Целзијуса. Ветар ће углавном бити слаб, јужни и југоисточни - наводи метеоролог.

- Око 16. априла нова измена синоптике најављује промену и захлађење. Могућ и снег, поред кише.

- Свакако би било хладније од просека и максимуми би се вероватно кретали од +5 до +12 степени Целзијуса, а појава касног мраза би поново могла бити актуелна око 19. априла. Што се тиче неког конкретнијег отопљења која би максимуме дуже време држало преко +20 степени Целзијуса, оно је тренутно могуће тек после 23. априла - додаје метеоролог.

- Сумирано, после две проблематичне ноћи због могућег мраза и релативно хладних дана следи јаче, али пролазно отопљење, док би после 16. априла поново могао уследити период релативно хладног времена уз могуће падавине.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".