Бера је рекао да је осетио да га је нешто ударило с леђа док је ходао у близини једне од пословних зграда Сената. Окренуо се и кренуо кишобраном да се одбрани мислећи да је реч о мањем псу, али је остао у шоку кад је схватио да има посла са лисицом.

Како је рекао конгресмен, сусрет је трајао око 15 секунди, али га сад чека серија од 4 вакцине против беснила. Случајни пролазник је повикао да упозори друге, а лисица је побегла док су полицајци америчког Капитола дотрчали на лице места.

Бера, који је по струци лекар, прегледао је тело да види има ли рана од угриза па је нашао само огреботине, тако да је консултовао лекара са Капитола, који му је рекао да не ризикује и да се примени третман.

- Рекао бих да је то најнеобичнији дан на Хилу у последњих 10 година - рекао је Бера о свом искуству.

Наравно, било је много шаљивих референци на рачун Фокс (лисица) Њуза у уторак, али су званичници били веома озбиљни када су упозорили конгресмене и запослене на Хилу јер је било више пријављених сусрета са лисицом. Како су истакли, животињама не треба прилазити.

У упозорењу је наведено да постоји могуц́ност да постоји неколико јазбина за лисице на територији Капитола и да ц́е особље за контролу животиња настојати да ухвати сваку коју пронађе.  Полиција Капитола објавила је потом на Твитеру фотографије једне лисице безбедно ухвац́ене и стављене у транспортер, а потом ће бити премештене.

Касније је међутим саопштено да је ухваћена лисица успавана јер је, како се наводи, одговорна за најмање 9 пријављених напада на људе.

Реч је о одраслој женки лисице, а пронађени су и њени младунци према којима "се предузимају наредни кораци". Како се наводи, успавана лисица ће накнадно бити тестирана на беснило а нападнути конгресмен је рекао да не осећа никакве здравствене тегобе.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".