"На основу изражене воље грађана предстоји Вам да поново ступите на највишу државну функцију, што представља доказ поверења и подршке коју су становници земље указали спољној и унутрашњој политици коју Ви спороводите. Народи Србије и Русије, уједињени православном вером, културом и традицијом, спојени вишевековним везама братства, и у тешким историјским временима увек су спремно помагали један другом. Данас, у условима политичког и економског притиска без преседана на нашу отаџбину са стране, посебно ценимо подршку руководства и грађана Србије", навео је руски патријарх.

Навео је и да Руска Православна Црква и Српска Православна Црквада дају велики допринос јачању пријатељских односа између људи и очувању заједничког духовног хришћанског наслеђа дају.

"Симбол нашег јединства и братске љубави представља осликавање Храма Светог Саве у Београду - бисера српског православља", навео је Кирил, који је Вучићу пожелео "душевну и физичку снагу, издашну помоћ Божију и успех у предстојећем одговорном државном служењу, а читавом народу Србије, благостање и мир".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".