Они поручују да би опозиција била поражена и да су се 3. априла одржали и локални избори у Новом Саду, а да се то може видети из резултата гласања на републичком нивоу, као и за председника.

- Председник Градског одбора распале Демократске странке у Новом Саду Вељко Крстоношић данашњом изјавом још једном је показао одсуство реалног сагледавања резултата недељних избора. Да познаје основне математичке радње, Крстоношић би простим сабирањем резултата Српске напредне странке и наших коалиционих партнера у Новом Саду могао врло лако да дође до закључка да би и да су 3. априла одржани локални избори у нашем граду, Демократска странка била у дебелој опозицији, веома далеко од скупштинске већине. Српска напредна странка подсећа Крстоношића и преостале оптимисте у Демократској странци да су локални избори одржани пре две године и да су пропустили да на њих изађу због међусобног трвења, високог рејтинга наше странке и кукавичлука. Српска напредна странка сматра да резултат недељних избора у Новом Саду, који одржава мишљење Новосађана у ком правцу град треба да се развија, показује да нема ни најмање потребе за расписивањем ванредних локалних избора, као ни за сменом најуспешнијег градоначелника у историји Српске Атине, као што је то данас затражио Крстоношић. Новосађани нису и не смеју да буду сервис Демократске странке и њених функционера који нису у прилици да заказују било какве изборе када њима то падне на памет. Редовни локални избори на програму су за нешто више од две године, па ако се до тада и званично не угасите, изађите нам на црту и покушајте да нас победите. До тада имамо паметнија посла која се тичу реализације пројеката који имају за циљ да Новосађанима пруже услове за живот на нивоу економски најразвијенијих земаља Европе - кажу у саопштењу и додају:

Фото: Д.Б.

 

 

- Српска напредна странка користи прилику да подсети Вељка Крстоношића и преостале присталице ДС, да је њихова странка највише понижена управо од стране њених бивших чланова. Узгред, тамо се и даље за све се пита Драган Ђилас. То што је Демократска странка просто размонтирана, говори у прилог томе да је и створена због личних интереса њених функционера и да ту никада није постојало ни „и“ од идеологије. Српска напредна странка их је само дотукла на изборима и спремна је да то поново учини за две године. И то смо урадили на најцивилизованији могући начин, гласовима грађана, без паљења Скупштине и џакова са гласовима, изношења намештаја и уметничких слика из највишег законодавног тела Србије, формирања којекаквих кризних штабова и изазивања сукоба међу грађанима - наводи се у саопштењу СНС Нови Сад.

Да подсетимо, Вучевић је претходно прокоментарисао како је његово мишљење да би на јесен требало расписати нове локалне изборе у Новом Саду.

Фото: Фото архива Новости

 

 

- Рећи ћу нешто што можда неће звучати пристојно – мислим да је део људи олако схватио парламентарне изборе, да су схватили значај председничких избора и били на то фокусирани. Послали су снажну поруку – да Александар Вучић треба да буде председник Србије, и добио је рекордан број гласова. Ово је историјска победа, јер су остали кандидати сви заједно добили 800.000 гласова мање. На парламентарним изборима, делује ми да су људи шарали са гласовима и када бих се ја питао, а не питам се, и мислим да се ни председник Републике неће са тим сложити, најпоштеније би било да на јесен идемо на нове парламентарне изборе – истакао је он.

Вучевић каже да се сада без разлога поставља питање легитимитета СНС-а.

- Видимо сада питања, да ли има или нема већине, да ли је то пун легитимитет или не, иако је наша листа са 120 мандата убедљиво победила и нико не може да нам приђе. Зато мислим да би можда било најпоштеније да на јесен изађемо на биралишта за парламент, пошто се опозиција не бави политички легитимитетом, већ математиком и сабирањем. Мислим да би грађани данас, након свих ових дешавања и порука које смо чули после 3. априла, били отрежњени – образложио је он.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".