Раније током дана, у реци је пронађено још једно тело.

Данас се наставила претрага терена уз обалу реке у сарадњи полиције и припадника Хрватске горске службе спасавања ради проналаска других особа, саопштили су из ПУ приморско-горанске.

- Поступајући по дојави словенске полиције, примљеној у вечерњим сатима 3. априла, полицијски службеници су обилазили терен уз реку Купу на ширем подручју Врбовског. Недуго по дојави, синоћ нешто после 21 сат, пронашли су пет страних држављана на неприступачном терену уз обалу реке, а након краћег времена и мушку особу која је била у бесвесном стању. Помоћ су му пружили полицијски службеници надлежне Полицијске постаје Врбовско и Специјалне јединице полиције Ријека покушавајући да га спасу, међутим, упркос покушају реанимације, пронађени мушкарац је преминуо - јавља полиција, а преноси ХРТ.

Одговарајућу медицинску помоћ осталим пронађеним особама пружили су радници Хитне помоћи, а једна од њих је превезена у оближњу болницу те је, након лекарске обраде, пуштена. Због неприступачности терена у овом догађају су, уз полицијске службенике, били ангажовани и ватрогасци.

Према изјавама пронађених људи, сви су држављани Конга.

У току је утврђивање идентитета преминулих мушкараца и криминалистичко истраживање над преосталим пронађеним страним држављанима ради утврђивања околности њиховог уласка и боравка на подручју Републике Хрватске, саопштили су из ПУ приморско-горанске.

(Телеграф)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".