Републичка изборна комисија (РИК) објавила је податке пресека стања излазности у одређеним временским интервалима, који у поређењу са идентичним подацима са предходних председничких избора оджаних у Србији 2017. године, показују одређена невелика одступања.

Према најновијим подацима РИК-а, данас је до 16 сати на изборе изашло 41,56 % грађана, од укупног изборног тела које чини 6.502.307 грађана. За разлику од предходних председничких избора када је пресек излазности грађана износио 36,8%, а 6.724.949 грађана имало право гласа. 

Повећан проценат излазности приметан је и када се упореди пресек стања у 14 часова са идентичним пресеком стања 5 година раније. Републичка изборна комисија саопштила је нешто раније данас да је у 14 часова, 31,56% грађана изашло на изборе, за разлику од ранијег када је тај проценат износио 29,2%. Дакле, забележен је процентуални раст излазности у овом пресеку.

У подне саопштено је да је 20,52% грађана са правом гласа изашло на изборе, за разлику од предходних председничких избора када је изашло нешто мање, 20,3 %. Приметно је да је излазност након поднева нешто већа у односу на 2017. годину.

Што се тиче ранијих пресека, према подацима РИК-а, до 10 часова је изашло 9,5 одсто гласача. Поређења ради, на предходним председничким изборима излазност је била мања за 0,2 одсто (9,3%).

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".