Право гласа имају грађани са држављанством Србије који су до 12. марта, у дипломатско-конзуларним представништвима Србије, поднели захтев за уписивање у бирачки списак, преноси РТРС.


Уз важећи документ Републике Србије, гласати могу на 15 бирачких места, од којих је 12 у Републици Српској.

Бирачка места у Бањалуци су у Генералном конзулату Србије и у згради "М:тела", у Сарајеву у Амбасади Србије, у Мостару у Генералном конзулату, као и у конзуларним канцеларијама у Требињу и Дрвару.

У Вишеграду ће држављани Србије гласачко право моћи да остваре на бирачком месту у Средњошколском центру "Иво Андрић", у Галерији центра за културу и образовање у Добоју и у средњошколском центру у Братунцу.

У Бијељини је бирачко место у Центру за културу, у Приједору у Основној школи "Десанка Максимовић", у Рудом у средњошколском центру, у Лопарама у Основној школи "Свети Сава", као и у истоименој основној школи у Зворнику, те у Пилици у подручном одељењу Основне школе.

У конзуларној канцеларији Србије у Дрвару јутрос је отворено бирачко место, где право гласа има 221 грађанин из Дрвара, Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца и Дринића, док је бирачко место у Радничком дому отворено у седам часова.

Бирачка места су отворена од седам до 20 часова, а на гласање је потребно понети важећи идентификациони документ Србије, односно личну карту или пасош.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, гласаће на гласачком месту у Генералном конзулату Републике Србије у Бањалуци.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".