Освајао је пет титула првака Југославије и Куп Југославије у четири наврата. Митић је проглашен за прву Звездину звијезду, стадион трофејног клуба носи његово име.

Постоји анегдота која каже да су га представници Ботафога звали у Бразил, али их је Рајко одбио и поручио има "да је потребан свом клубу и да превише воли своју земљу".

Фото: Профимедиа

 

 

После фудбалске каријере, писао је колумне за лист "Темпо", а једном приликом открио је занимљиву причу. Легендарни фудбалер срео се са Јосипом Брозом Титом. Митић је писао да је Тито био велики обожавалац спорта и да је био упућен у фудбалска збивања. Када га је Митић питао да ли је навијач Хајдука из Сплита, Тито му је поручио:

- Нисам ничији навијач, већ реалан гледалац и подједнако ме радују успеси свих наших спортиста. Ти врло добро знаш, да када год су се појављивале неке слабости у клубовима, решавале би се на најправеднији начин, непристрасно и без привржености - рекао је Тито, али једна друга ситуација упућује на супротно.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Када је Хајдук освојио титулу првака 1971. године, на пријему у Белом двору Тито је рекао нешто што је увек давало повода хајдуковцима да мисле да он навија управо за њих. Тадашњем капитену Драгану Холцеру рекао је:

- Честитам вам на титули. Хајдук је био мој клуб. И за време народноослободилачке борбе сте били најбољи тим.

Иако би се из тога дало наслутити да је Титу Хајдук био драг, још није до краја разјашњено за кога је навијао, али је у овој ситуацији дошао најближе признању, пише хрватски Нет.хр.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".