Како се осећате након што је суђење завршено?

- Не осећам никакву разлику после завршетка суђења. Сигуран сам да ово није крај. Гади ми се читав овај процес. Мирославу највероватније одговара ова врста публицитета. Да није тако, ова фарса би се одавно завршила. Ово је све несхватљиво.

- Истина је једна и од ње се не може побећи. Мени у животу више није потребан отац, и захвалан сам што сам одувек имао храбру и пожртвовану мајку са живцима од челика. Али због овако лошег закона, где је и судство завезаних руку, многе мајке и деца испаштају.

Фото: АТА имагес

 

Када ћете знати исход процеса и шта очекујете?

- Надам се да ће брзо стићи судска одлука и још увек сам убеђен да ће ипак на крају правда победити. У сваком случају, ако одлука не буде онаква каква би требало да буде, постоји и опција међународног суда, где, како сам информисан, све иде много брже.

Јесте ли некад заплакали због свега тога?

- У души осећам и тугу и бес, али не за себе, већ за своју мајку која је преживела и још увек преживљава веома тешке ствари. Посебно ме погађа ово његово беспотребно тужакање и намерно малтретирање. Није ни свестан да кад чиниш зло другоме, десетоструко ти се враћа. А њој се често дивим што пролази кроз живот са осмехом на лицу и у најтежим тренуцима.

Фото: АТА имагес

 

Коме је процес теже пао, вама или вашој мајци?

- Лагао бих кад бих рекао да ми је свеједно. Због тога што ми је мајка причала позитивно о Мирославу и увек је налазила неко оправдање за њега. Тешко ми је пало то разочарање и сазнање да мој отац није онакав каквог сам га замишљао.

Јесте ли се икад сусрели са Мирославом Илићем очи у очи?

- Мирослав и ја смо се видели кад сам био мали, и убеђен сам, да је било прилике да се поново видимо и разговарамо очи у очи, да до овакве деградације односа не би дошло. Све ово се одиграва због других, али и због људске слабости.

Фото: АТА имагес

 

Слушате ли његове песме? Да ли вам се свиђају?

- Слушао сам неке његове песме и кад сам имао три или четири године. Волео сам да певам “Лажу да време лечи све”. Допада ми се песма “Поломићу чаше од кристала”. Жалосно је што је Мирослав много тога лепог промашио у животу. Да је било то што није, све би било другачије.

Тужили сте и мајку у процесу доказивања очинства. Шта стоји у тој тужби?

- Такав је закон. То је оправдано да би се разумело све у целини.

Фото: АТА имагес

 

Када планирате да дођете у Србију?

- Волим нашу земљу и народ. Чак сам имао жељу да отворим клинику у Београду, међутим, видите и сами колико година се све поставља на своје место. Надам се да ће се овај лош закон изменити, да ће свему овоме доћи крај и да ћу моћи опуштеније да долазим.

(24седам)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".