У просторијама компаније Рокетсан у Анкари одржана је конференција за новинаре поводом промоције нове крстареће ракете Чакир, преноси ТРТ.

 

 

Према објављеним подацима крстарећа ракета Чакир, која се може лансирати са било које копнене, поморске и ваздушне платформе, биће ново стратешко оружје снаге за оружане снаге са својим најсавременијим карактеристикама и ефикасном бојевом главом.

Ракета Чакир, која се може лансирати из авиона с фиксним и ротирајућим крилима, беспилотних летелица и поморских платформи, покретних тактичких копнених возила и било каквих површинских платформи, нуди високу способност прецизног уништавања циљева са јединственом бојевом главом.

 

 

Захваљујући свом интеграцијском линку за пренос података, Чакир такође омогућава промену циља и отказивање задатака, зависно од избора корисника, док напредује до циља.

Са својом структуром тела која апсорбује радар, смањује се могућност откривања крстареће ракете Чакир од стране непријатељских система противваздушне одбране и може да настави свој лет чак и у случајевима интензивног електронског ометања.

Очекује се да се прво пробно гађање изведе у току године са наоружане беспилотне летелице Акıнцı, и да се почне са њеном интеграцијом на борбене платформе у 2023. години.

(Б92)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".