На интернет страници Управе наводи се да је уколико се возило купује од другог физичког лица процедура сведена у четири једноставна корака.

После уноса личних и података из саобраћајне дозволе купац добија износ пореза.

Уплату може одмах извршити на порталу путем картице, или после генерисања уплатницу за плаћање е-банкингом односно скенирањем кју-ар кода. Такође уплатницу је могуће одштампати па обавезу измирити на шалтеру поште или банке.

Нова услуга омогућена је изменама Закона о порезима на имовину којима је укинут долазак купца у Пореску управу како би прибавили решење о висини пореза.

За плаћање пореза није потребно регистровати се на Порталу еУправа, већ је довољно само унети податке као што су ЈМБГ, адреса и три податка са саобрац́ајне дозволе.

Грађани који још нису почели да користе електронске услуге и портал "Плати", попуњене уплатнице могу да добију на шалтерима МУП-а, Пореске управе и Поште.

Пореска управа ће и даље порез на пренос апсолутних права на половним моторним возилима између правних лица, односно између правног и физичког лица, као и порез на наслеђе и поклон утврђивати решењем.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".