Овако је Канцеларија за Косово и Метохију оценила пресуду тзв. Врховног суда Косова који је потврдио првобитне пресуде у случају Зорана Ђокића (47), Србина из Пећи оптуженог за наводни ратни злочин на Косову и Метохији.

Из Канцеларије додају да "упркос чињеници да су Ђокићу током суђења повређена бројна процесна права, а да га ниједан релевантан сведок није препознао као починиоца, он је осуђен на 12 година затвора."

- Његов бранилац темељно је образложио све повреде права на правично суђење и права на одбрану Ђокића, али је такозвани Врховни суд само преписао образложење претходних судских инстанци, занемарујући те процесне мањкавости. То показује да су Срби на КиМ увучени у једну спиралу обесправљивања и прогона Приштине само зато што носе српско име и презиме - додаје се у саопштењу Канцеларије за КиМ поводом пресуде Ђокићу и наводи да ће адвокат кога је ангажовала Канцеларија за КиМ искористити и последњу правну могућност, као и да ће Канцеларија за Косово и Метохију о овој пресуди обавестити све релевантне међународне представнике на КиМ.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".