Либија је главна транзитна тачка за Африканце који желе да крену на опасно путовање у Европу преко Медитерана, али се многи уместо тога нађу у ропству милиција и трговаца људима или бивају приморани на проституцију, пренео је Ројтерс.

Неколико миграната је Мисији УН-а за утврђивање чињеница рекло да постоје масовне гробнице у пустињском граду Бани Валид, а један сведочи да је у једној од њих сахранио три особе.

Упитан о извештају, градоначелник Бани Валида, Јунис ал-Азози признао је да је у прошлости било злостављања миграната, али је рекао да се ситуација поправила последњих година и негирао постојање било каквих масовних гробница.

"Негирамо оно што је наведено у извештају... Ниједна група или организација већ дуже време није посетила град и не знамо одакле је ова група добила информације", рекао је у телефонском разговору.

У извештају се не наводи колико тела могу да садрже гробнице, а члан мисије Чалока Бејани рекао је да ће новоименовани форензички вештак покушати да даље истражи наводе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".