Карлосу Шакалу, левичарском терористи који је изводио нападе широм света 70-их и 80-их година прошлог века, данас је изречена казна доживотног затвора за напад на продавницу у Паризу 1974. године, саопштило је париско тужилаштво.

Карлос је проглашен кривим 2017. године за напад гранатом изведен 1974. године на продавницу на париским Шанзелизеу, у коме су погинуле две, а повређено 36 особа, пренео је Ројтерс.

Поред тога је Карлос организовао напад на седницу ОПЕК-а 21. децембра 1974 (Организације земаља извозника нафте) где су убијене три особе (један аустријски полицајац, ирачки посланик ОПЕК -а и члан либијске делегације), а преко 60 особа су држали као таоце.

У Карлосовом тиму било је 6 особа укључујући Габриел КохерТидман, која је припадала другој генерацији РАФ-а(Фракција црвене армије), такође популарна терористичка група основана од стране новинарке Улрике Мајнхоф и бунтовника Андреаса Бадера. 

22. децембра је аустријска влада омогућила Карлосовим терористима групе ПФЛП (Народни фронт за ослобађање Палестине) авион са којим су могли заједно са 42. таоца да побегну у Алжир. 

Карлос је из Алжира пребегао у Либију а затим у Аден (град у Јемену) како би присуствовао састанку са челницима ПФЛП-а и оправдао свој пропуст да ликвидира двојицу таоца, иранског министра финансија Јамшид Амузгара и министра нафте Саудијске Арабије Ахмеда Заки Јаманија. 

Његов тренер и вођа ПФЛП-ЕО-а (Народни фронт за ослобођење Палестине - спољне операције) Вади Хадад протерао је Карлоса због тога што није пуцао на таоце када му је то било наређено па је тиме и пропала његова мисија.