Вештачењем ће се утврдити тачан састав хемикалије која је коришћена за прављење копија познатих брендова средстава за хигијену и кућну хемију, преноси РТС.

Сумња се да се организована криминална група овим послом бавила неколико година.

– Они су имали и производњу амбалаже као и производњу етикета, и свега онога што би давало оригиналност таквом једном производу и углавном само анализом самог састава је могло да се утврди да та течност, кућна хемија не одговара оној оригиналној – објаснио је Владимир Вујић, начелник Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала

Производе су складиштили у неколико магацина и продавали на пијацама у Суботици, Новом Саду, Београду, Панчеву и преко огласа.

– Разлика у цени је била неких 20–30 одсто и то се правдало тиме да је то нека разлика која би се набављала неким кријумчарењем на пример из Мађарске. И даље се тврдило на тим продајним местима да се ради о оригиналним производима, што наравно није била истина – казао је Вујић.

Полиција је пронашла 900 хиљада евра и 100 хиљада евра у форинтама и швајцарским францима. Запленили су и 13 аутомобила, две куће, плац и стан у Панчеву, 2 пиштоља и мању количину марихуане.

Сви ухапшени налазе се у притвору, данас и сутра ће их саслушати надлежни тужилац. За ово кривично дело предвиђена је затворска казна од једне до осам година.

(Телеграф.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".