Биће то поново прилика за љубитеље вина да на једном месту у једном дану пробају избор најбољих вина у региону, многа од њих недоступна на тржишту, вина која ће на ову јединствену манифестацију стићи директно из приватних архива винарија.

Централно место заузеће 30 одабраних винара и винарија с простора некадашње Југославије, док ће у пратећем програму бити представљена Селекција регионалних оранж вина.

Како је потврђено, у Београд за ову прилику долазе с најбољим винима највећа имена из винског света региона. Тако из Словеније долазе вина из винарија Батич, Јакончич, Симчич, Истенич, Мовиа, Сирк, Подвершчич, Прус, све угледна имена у светским оквирима. Из Хрвастке стиже најбоље хрватско црвено вино последњих година Санта Елисабета истарске винарије Бенвенути, а ту су још и Ењинџи, Клаи, Роxанич, Корта Катарина, Деграси, Козловић, Бибич, Бошкинац, Матошевић, затим из Босне и Херцеговине Вукоје, Нуић и Јунгић, од македонских винарија Тиквеш и Шато Камник, те Плантаже и Кнежевић из Црне Горе.

Коначно, Србију ће на овој ексклузивној манифестацији представљати Александровић, Темет, Радовановић, Ковачевић, Цилић, Милијан Јелић, Вино Будимир, Винарија Звонко Богдан, Деурић, Ердевик, Маурер, Бикицки и велико прошлогодишње отркиће, сасвим нова винарија Пробус Вајнјардс.

Рецимо и то да ће као специјални гости манифестације бити турска винарија Чамлија, која у Београд доноси најскупље турско вино икада, каберне Ђанго 2016 направљено у свега 2.000 боца, а које ће лично представити власник винарије Мустафа Чамлиџа, те словеначка Puklavec Familly Wines која је за сваког посетиоца преприемила и пенушавац добродошлице.

Улазнице по цени од 2.500 рсд у чију цену су укључени бонови за конзумацију вина у вредности од 2.000 рсд, винска чаша Риедел и луксузан каталог са списком вина која ће бити представљена на Гранд Тастинг 2022 могу се купити на продајним местима.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".