И док ће многи рећи да је Вуково прво појављивање у филму "Апослутних 100" Срдана Голубовића, што и јеста његова прва главна улога, први пут смо га запазили у популарној серији "Отворена врата".

Фото: Н. Скендерија

 

 

Вук је имао епизодну улогу у легендарној серији давне 1995. године. Иако је имао само 16 година, ово, пак, није била његова прва улога.

Популарни глумац је, наиме, играо Ивана Ћосића, пријатеља мале Милице, у епизоди "Тајна црне руке". Поред њих у тој епизоди "главну реч" су водили Лане Гутовић, Бојана Маљевић и Власта Велисављевић, али је Вук као дечак играо и у неколико филмова.

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

 

У позоришном комаду Душана Ковачевића "Свети Георгије убива аждаху" у Атељеу 212 имао је само шест година, што мало ко зна.

Вук Костић је таленат за глуму наследио од тате и деде. Његов отац Михајло Костић Пљака био је познати филмски и позоришни глумац, док је деда Нестор био један од оснивача и глумаца првог позоришта у Прокупљу.

Фото: Јутјуб принтскрин/AmiG Show

 

 

На Факултет драмских уметности Вук се уписао после трећег разреда гимназије, а дипломирао је 2001. године. Но, пре завршетка студија добио је главну улогу у филму Срдана Голубовића "Апсолутних сто", којом је скренуо пажњу на себе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".