Џип Бранислава Пенчића (41) вође навијачке групе Хед хантерс, једне од фракција Партизана, ког су маскирани егзекутори у суботу изрешетали у центру Обреновца, послат је на вештачење и детаљне прегледе како би се утврдило да ли су му нападачи ставили испод возила пре убиства поставили ГПС уређај за праћење.

Пенчић је, подсетимо, убијен у поподневним часовима у суботу у Улици Вука Караџића у Обреновцу, након што је паркирао свој џип. Био је у друштву супруге, а непознати нападачи су, како се сумња, сатима чекали у "фијат пунту". Када је изашао из кола, један од њих га је упуцао са три метка и са саучесником побегао.

Дошао из Аустрије

- Сумња се да су егзекутори након што је вођа навијача дошао у Србију из Аустрије, планирале његову ликвидацију. Ово је професионална мафијашка егзекуција, па се претпоставља да су нападачи пратили сваки корак жртве и након установљене руте његовог кретања разрадили су план ликвидације - каже наш саговорник упознат са истрагом:

- Није искључена ни могућност да су нападачи испод Пенчићевог џипа ставили ГПС уређај за праћење, како би надзирали његово кретање. Наводно, на тај начин су у сваком тренутку знали где се мета налази.

Извор додаје да треба узети у обзир и то да су можда Пенчићеве убице већ ван земље.

- Камера није снимала сам чин злочина, али то су егзекутори добро проценили на ком месту је најидеалније извршити злочин. Међутим, и поред педантности убица истражитељи су узели видео-снимке са оближњих објеката. Претпоставља се да је снимљена траса кретања "фијат пунта" - објашњава саговорни и додаје:

- Пошто је ово дело професионалаца, не треба искључити могућност да су убице можда већ и напустиле Србију.

Према речима адвоката Ивана Нинића, који је гостовао на Курир телевизији, пуцачи су убиством усред бела дана морали да смање грешке на минимум.

Подебео досије

- Ово је једно од оних убистава где имамо навијачку делатност као примарну делатност жртве, мада имамо и подебео полицијски досије. Ово је разрачунавање за нешто од раније или контрола тржишта наркотика у Обреновцу или Србији уопште. Коришћен је пиштољ са пригушивачем, тако да је то лице морало да буде професионалац, јер не верујем да би аматер могао тако брзо да употреби ту врсту ватреног оружја. Тај догађај се десио у току дана, тако да су ту грешке требале бити сведене на минимум - рекао је Нинић.

Подсетимо, Пенчић је, како смо већ писали, погођен са три хица, од којих га је један погодио директно у срце. Имао је дебео досије, а у периоду од седам година против њега је поднето више од 12 кривичних пријава због насилничког понашања, отмице, неовлашћеног држања и стављања у промет опојних дрога, напада на службено лице, крађа.

Осумњичени већ могао да напусти Србију

Адвокат Иван Нинић додао је да полиција ради на случају, али да не сме да открије више информација јер би то угрозило истрагу.

- То је сигурно професионалац, да ли са наших простора или је ангажован из иностранства. Ми сада имамо скромне информације и полиција ради на расветљавању овог случаја. Ако би изашла са неким ширим информацијама то би могло да угрози истрагу. Овде је битна брзина, јер ово лице је у року од 24 часа могло да напусти територију Републике Србије и то ће отежати истрагу. Мада тада постоје механизми Интерпола - појаснио је адвокат.

(Kurir)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".