Да ствар буде гора, Сара се свакодневно суочава са гнусним претњама смрћу, те она и цела њена породица осећају константан страх и плаше се најгорег исхода.

- Тебе ћу убити и ставити у замрзивач. Не бој се, неће то дуго трајати - само је једна од најгорих претњи које Сари стижу свакодневно. Њеној сестри, док је била малолетна, слао је експлицитан садржај.

Фото: Јутјуб принтскрин/Novo jutro

 

 

Непозната особа, за коју се сумња да је држављанин Босне и Херцеговине, украла је Сарин идентитет на Фејсбуку и стоји иза њеног лажног профила, који има више од 350.000 пратилаца. Да ствар буде још бизарнија, психопата је успео да превари чак и Фејсбук, те да верификује профил и оствари на основу њеног имена кредибилитет, али и материјалну корист.

Сара је гостујући у "Новом јутру" код водитељке Јоване Јеремић скупила снаге да исприча детаље целог случаја:

- Та страница се појавила 2018. године, дакле баш у периоду када сам ја кренула да растем на друштвеним мрежама, а посебно на Инстаграму. У том тренутку сам имала између 100 до 200.000 пратилаца. Мислила сам да је то само један од фан профила и нисам обраћала пажњу на то. Међутим, он је у једном тренутку толико порастао да сада броји преко 350.000 пратилаца. Да ствар буде гора, он је у децембру 2021. године добио верификацију. Тада ми се јавио и почео да ме провоцира у смислу: "Ја сада имам верификацију, сада ћеш да видиш шта ћу ја да урадим!" - започиње разговор Сара и додаје:

- Тада је нас додатно ухватила паника јер полиција за протекле четири године ништа није урадила поводом овог случаја, иако је он пријављен на самом почетку. Дакле, када смо видели верификацију и када су уследиле додатне претње, ми смо га поново пријавили полицији. Моји приватни детективи су га лоцирали, али наравно, није на мени да ја узимам случај у своје руке.

Сара је открила да је њена породица у једном дану имала преко 400 покушаја хаковања њеног профила, те да је због тога засукала рукаве и покушала да провери да ли је још неког преварио:

- Наместила сам опцију да ја видим када се њему јави неко ко је већ познат. Јавио му се један инфлуенсер и навели смо како нека фирма жели сарадњу са мном, а он се правио као да је све нормално. Дао би одмах текући рачун и цену. Текући рачун је проверен, па смо касније открили да припада мајци једне задругарке. Још увек нећу рећи о коме се ради, али знамо да је та жена упућена у цео случај и да зна апсолутно све - прича Сара и додаје:

- Знамо да је то особа из Босне и Херцеговине и да постоји више админа који стоје иза профила. Дакле, није сам у тој причи. Претпоставља се да су три особе умешане. Сви су шокирани како је та особа успела да превари Фејсбук и добије верификацију. Дакле, та особа је морала да поседује мој лични документ, како је дошао до њега, ја не знам.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".