Ован

Овна карактерише енергичан и срчан дух. Они су знатижељни и одлучни, свему се предају с полетом и заносом, али исто тако склони су и све брзо да напусте чим узбуђење попусти. Најчешће имају проблема са боловима у глави. Очи, уши и нос често им изазивају тегобе, али због своје доминантне природе Овнови су у стању са свиме да изађу на крај и победе све што их мучи. Ако Ован упадне у стање депресије, склон је томе да се ода алкохолу и опојним супстанцама и тада свој изузетан ум више није у стању да контролише, посебно када се нађе у проблему. Да бисте се решили депресије морате да приуштите себи шетње кроз природу и лагане телесне вежбе. Конзумирајте више хране која садржи соли калијум-фосфата, као што су зелена салата, лук, спанаћ, јабука и ораси.

Бик

Припадници овог знака обично су снажне личности, иако често знају да буду претерано забринути. Бикови су познати по практичности, опрезности и упорности. Иако поседује неке вредне особине, он лако падне у депресију, посебно ако је принуђен да направи веће промене у свом животу. Тешко им је да се привикну на било какву врсту промене. Припаднике овог знака краси грациозна и љупка појава. Бик је склон проблемима са грлом, вратом и штитном жлездом. Први поветарац код њих може да изазове упалу грла, али исто тако организам зна да им пати од последица узнемирености, а онда им то све заједно ствара још већу забринутост. Ако западне у стање озбиљније депресије, најбоље је да одмах узме одмор и склони се од узрока својих проблема. За њих је корисна, као и за све остале, промена околине, људи и одговарајућа исхрана. Могу вам помоћи намирнице богате солима натријум-сулфата, као што су сирово поврће и воће и зелени плодови.

Близанци

Близанци су изразито комуникативне особе, друштвени су, интелектуални и увек у покрету. Слабо одвајају потребно време за оброке, а када то и ураде најчешће се то своди на кафу за доручак и чипс за ручак. Близанци су активни у друштву и имају одличну особину да забављају све око себе својом духовитошћу. Чине пријатно и пожељно друштво, али требало би да воде више рачуна о себи. Имају неправилну исхрану и недовољно одмора. А с обзиром на то да су они брзи и ментално активни себе често доводе у ситуације изузетне нервозе. Најчешће их муче проблеми са живцима, раменима, рукама и плућима. Депресија и живчане сметње најчешће и иду руку под руку. Материја која је Близанцима потребна у исхрани је со калијум-хлорида. Има је у кајсијама, јабукама, целеру, шпаргли, цвекли, зеленим махунаркама.

Фото: Профимедиа

 

 

Рак

Рак је маштовит, емотиван и интуитиван. Он ужива у свом животном простору. Претерана осећајност је узрок честе ћудљивости код овог знака, као и психосоматских здравствених проблема. Стања депресије Раку нису страна. Особе у знаку Рака не би смеле на себе да преузимају туђе проблеме и осећања, и не смеју превише да их примају к срцу; у противном ће им бити тешко да избегну стања стреса и напетости. Рака често муче проблеми са желуцем, бубрезима, грудима и пробавним системом па су зато ови органи посебно осетљиви код њих. Често обољевају од чира на желуцу. Највише им одговара окружење испуњено тишином, миром, воле да размишљају у самоћи, ослушкују властиту интуицију. Уживају да бораве у природи и са животињама. Калцијум-флуорид је биохемијска материја која повољно утиче на здравље Ракова. Овај састојак садрже производи од ражи.

Лав

Лавови су увек окружени мноштвом пријатеља и познаника. Њихова енергија и оптимизам инспиришу оне мање амбициозне, а храбре терају на још одважније подухвате. Ипак, Лав је осетљив на нека већа оптерећења и проблеме. Морају да науче да кажу 'не' и каналишу свој ентузијазам у тачно одређена подручја. Када је Лав уморан или депресиван најчешће га прате грознице и симптоми повезани са њима. Преко им је потребан одмор у пределима топле, сунчане климе који ће учинити да поново заблистају старим сјајем. Биохемијска со која одговара особама овог знака је магнезијум-фосфат. Највише га има у житарицама као што су зоб, јечам, рижа и раж. Ту су и пасуљ, грашак, купине и шпаргле.

Девица

Иако већина Девица делује хладно, незаинтересовано и безосећајно, у њима негде дубоко крије се жеља за љубављу и наклоношћу. Особе рођене у овом знаку прате тешкоће када треба да изразе своје емоције. Тада лако падну у депресију и осећају све већу бригу и немир. Стомак, црева и желудац повезани су са овим хороскопски знаком, такође често имају и проблеме с кожом. Девица је у депресији врло узнемирена и преплављена неочекиваним осећањима. Морају да науче да се обуздају као и да побегну од ситуација које им представљају негативан изазов. Потребан им је одмор и размишљање, а помоћу своје интелигенције, анализе и уз помоћ логике могу да реше проблеме. Воле јесен која им пружа смиреност. Биохемијска со која одговара овом знаку је калијум-сулфат. Има је у већим количинама у зеленој салати, шаргарепи, јабукама, јагодама, ражи и производима од пшенице.

Вага

Вага има изражену потребу за равнотежом и складом да би била задовољна. Увек је у потрази за лепотом, док грубост и сировост доживљавају као емотивно узнемиравање. Многи им завиде на њиховој пријатној природи и допадљивости. Завист других у њима буди осећај несклада и раздора и изазива им депресију јер су у тим тренуцима уверени да су некога увредили. Одмор и медитација су им неопходни како би постигли унутрашњу сигурност. Лепоту могу да пронађу у музејима, природи или музици. Проблеми овог знака повезани су са кожом, бубрезима и доњим делом леђа. Нужно је да Ваге признају себи када су болесне или несрећне, као и да то дају другима на знање, јер они заиста ретко изгледају тако. Биохемијска со која одговара овим особама је натријум-фосфат, а налази се у кукурузу, кикирикију, купинама, јагодама, целеру, пшеници и јелима од риже.

Фото: Профимедиа

 

 

Шкорпија

Оштроумне и окретне, Шкорпије имају брзе и духовите одговоре на свако питање. Међутим, љутња им није непознаница, стога њихове речи лако постају непријатељске и арогантне и могу често да их доведу до свађа и раскидања пријатељства. Припадници овог знака су драматични и страствени, њихове промене расположења су брзе и драстичне, често последица емоционалне нестабилности, што они обично скривају од других, а то ствара сукоб у њима самима. Стога није чудно да се особе рођене у овом знаку често јављају лекару који има потешкоћа да установи дијагнозу на основу нејасне слике болести. Њихове слабе тачке су везане са полним органима. Међутим, најчешћи проблеми везани су за стрес и живчане тегобе. Већином су у проблему због своје психичке доминантности, сложене емоционалне структуре и непрестане психичке активности. Препоручује им се одмарање у мирној и опуштеној атмосфери и избегавање људи и ситуација које их раздражују. Биокемијска сол која одговара овим особама је калциј-сулфат, а налази се у зеленој салати, кељу папучару, цвјетачи, купинама, млијеку и коштуњавом воћу.

Стрелац

Припадници овог знака обожавају све врсте активности, стално су у покрету, али то их доводи до бројних проблема са уганућима ручних и ножних зглобова и до огреботина и модрица. Са Стрелцем је лако ући у вербални или интелектуални сукоб. Без обзира на то, они су пожељни као пријатељи. Припадници овог знака ретко западају у стање депресије. Њихови проблеми повезани су са куковима, бедрима, јетром и крви. Када се Стрелац суочи са реуматизмом или неким преломом, чувајте га се. Најважније им је да се што брже опораве јер без активности и кретања не могу да живе. Док се опорављају, требало би да читају подстицајну литературу која може да надахне њихову креативну страну. Биохемијска со овог знака је силицијум-диоксид, а највише га има у јабукама, шпарглама, махунама, зеленој салати, кромпиру, смоквама и интегралним житарицама.

Јарац

Јарца краси дисциплина, мудрост, одлучност и поузданост. Припадници овог знака су духовно веома јаке личности због чега их други често сматрају усамљеницима. Рођене за вође. У пословним и породичним односима преузимају више одговорности него што се од њих очекује. Иако се ретко жале на терет обавеза, то може да утиче на појаву повишеног крвног притиска, стреса или стања малодушности. Да би ово надвладали, потребно им је весело окружење и безбрижне особе, односно све што изазива радост и добро расположење. Овај знак има проблеме повезане са слезеном, костима, коленима и свим зглобовима. Припадници овог знака у старијим годинама могу да оболе од реуматизма или упале зглобова, иако су обично дуговечни. Њихова омиљена храна је врло једноставна, понекад и безукусна. Биохемијска со која одговара овим особама је калцијум-фосфат, а има га у млеку, сиру, јогурту и интегралним житарицама. Ова со помаже јачању костију.

Водолија

Припадници овога знака познати су по својим брзим променама расположења. Лако могу да западну из стања радости и раздраганог смеха у љутњу и грубост. Водолије су склоне неочекиваним и изненадним догађањима и врло брзим процесом мишљења. Овај знак поседује велики инстинкт за хуманост и доброчинство из љубави према човечанству, као и интуитивно разумевање живота. Депресије и живчане сметње нису стране појаве код особа рођених у овом знаку. Зглобови и листови су доста осетљиви код Водолија па треба да се заштите од проширених вена и слабе циркулације. Маштовите, склоне размишљању и сањарењу Водолије су најбољи креатори својих психосоматских болести. Биохемијска со која одговара овим особама је натријум-хлорид, или кухињска со, а природни извори овог споја су банане, ротквице, кикирики, маслац и сир.

Рибе

Рибе имају осетљива стопала, али се поред тога морају чувати упале плућа, прехладе и других болести дисајних органа. Краси их доза мистериозности и интуитивне снаге. Рибе ће преузети туђе проблеме и оптерећења и лако се уживети у њих. Захваљујући својој креативности и машти, припадници овог знака су у стању да смисле најнеобичније болести и поверују да болују од истих. Међутим, Рибе су у сталној потрази за равнотежом, хармонијом и миром. Када схвате да су њихова мрачна размишљања узрок њихове депресије, потрудиће се што брже надвладају то стање. Требало би чешће да буду у друштву, да ступају у контакте с људима и избегавају самоћу. Велики утицај на добро расположење и избегавање депресије код Риба има њихова омиљена музика. Биохемијска со која одговара овим особама је гвожђе-фосфат, а њени природни извори су интегралне житарице, зелена салата и бундева.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".