Глумица Снежана Савић истиче да је серија "Јованка Броз и тајне службе" највећи изазов у њеној глумачкој каријери, а сада је први пут проговорила и о непознатим детаљима из свог живота.

- Очекује ме велико узбуђење. Играм Јованку у њеном позном периоду, док Милица Томашевић игра њу када је као млада дошла на двор. Небојша Дугалић игра Тита, али ја само имам једну сцену са њим, пред разлаз Тита и Јованке. Глумити у таквој серији је врло деликатно. Људи траже замерке, очекују да глума буде уверљива. Ми смо се трудили да то изгледа како треба, маскери, шминкери, стилисти. Ту се појављује плејада личности из ближе историје од Тита до Ранковића, Доланца, Љубичића и разних генерала који су били на двору – истиче Снежана и додаје:

- Тражиће у мојој улози и добро и лоше. Јако личим на Јованку. Видећу како ће публика реаговати, ја сам се трудила да делујем веродостојно. Мало је њених снимака са тоном. Пробала сам да скинем дикцију, њен покрет, глас, начин на који је говорила, кретала се. Битно је у свему бити са мером, а да не буде карикатурално. Тешко је, Јованка је мој највећи глумачки изазов - сматра глумица која ради на наставку серије "Игра судбине".

Фото: Предраг Митић

 

 

Ради се наставак "Игре судбине". Наредних 100 епизода ће се снимати у септембру месецу. Сви глумци се друже приватно, поготово младе колеге из серије. Везани су једни са другима, што је лепо - каже Снежана која не види проблем у томе што се већина данашњих певачица бави глумом.

- Свако има права да се пронађе у одређеном послу. То су блиска занимања и глумачка и певачка. У свету свуда имамо Френска Синатру, Барбару Страјсенд, који су оба посла радили фантастично. Код нас је увек то било сваштарење. Мене је покојни Рака Ђокић, менаџер свих времена, позвао да сарађујем, али да се одрекнем глуме. Поручила сам му да сам глумица, али да су се песме код мене десиле и биле хитови. Позориште је ту трпело, није могло све у исто време. И песма мора да се одглуми и донесе пред публику, постоји емоција која прелази рампу или не прелази. Није то било прихваћено међу мојим колегама што сам се бавила у исто време и певањем. Ко год мисли да је то лако, нека изволи и проба. У исто време треба одржавати и једну и другу каријеру. Жао ми је што сам у позоришту пропустила опус који сам могла да играм, разне класике, и да играм оно што највише волим и што сматрам да је право позориште. Достојевски, Чехов, разни класици који су инспирисали људе. Од Боре Станковића до Бранислава Нушића - поручује глумица која за крај додаје да је харизма најбитнија.

Фото: В. Данилов

 

 

- Ако имате личност, то се данас зове харизма, онда привлачите увек пажњу. А мислим да је то у овом послу најважније. Ако имате ауру и преносите своју енергију на људе, нема ништа лепше од тога. То је исто врста дара. Имате прелепих жена на сцени, али су као мрља. Ођедном видите жену која нема леп нос, али из ње исијава таленат. На сцени не можете а да је не гледате. То је феномен, таленат је производ чуда и уметност уопште и труда. То сте добили до бога као нешто што не може да се објасни. Битно је да на крају то из вас неко извуче. Битно је наћи се у право време на правом месту. Мало срећа, дрскост, упорност и ето вас на правом путу - закључује Снежана Савић.