То је највећи број бирачких места који ће бити отворен у иностранству од 2004. године, када је припадницима дијаспоре омогућено да гласају у иностранству, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


За гласање у иностранству пријавило се око 40.000 држављана Србије, што је такође највећи број пријављених бирача од када се избори спроводе и у иностранству.

Републичка изборна комисија донела је синоћ одлуку о одређивању бирачких места у иностранству, а државе у којима ће бити организовано гласање су Аустрија, Белгија, БиХ, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Данска, Италија, Канада, Катар, Кипар, Либан, Луксембург, Малта, Мађарска.

Такође, гласање ће бити организовано и у Немачкој, Норвешкој, Румунији, Русији, Северној Македонији, САД, Словачкој, Словенији, Турској, Уједињеним Арапским Емиратима, Финској, Француској, Холандији, Хрватској, Црној Гори, Чешкој, Швајцарској, Шведској и Шпанији.

Гласачка места ће бити отворена 3. априла од 7 до 20 сати по локалном времену, изузев у Великој Британији, САД и Канади где ће се, због временске зоне, гласање одржати 2. априла у истом временском интервалу по локалном времену.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".