Иако осетите олакшање када напокон купите праву, цео процес бирања може да изазове и нервозу.

Довођење превише људи који могу да помуте вашу процену

Куповина венчанице може бити забавна, али то је уједно и једна од интимнијих куповина. Иако је неким младама потребна енергија групе, другима ће можда бити тешко да издвоје своје мисли и мишљење од пратње.

То може да буде јако фрустрирајуће, што доводи до тога да жена каже "да" хаљини која јој можда не би била први избор да је дошла у пратњи с мањом групом која разуме како је то носити се с притисцима код куповине хаљине.

Фото: Профимедиа

 

Још увек гледате хаљине након што сте купили своју

Искушење да наставите да гледате венчанице након што сте купили своју је неизбежно. Постоји толико лепих хаљина, а Инстаграм је пун профила инспирисаних венчаницама једнако као и Пинтерест.

Осим тога, није неуобичајено помислити да можда постоји нешто што је савршеније од оног што сте купили. Ако је то корен вашег жаљења, најбољи савет је да поштујете свој избор. Увек ће бити прелепих хаљина, али само једна је ваша венчаница.

Претерано фокусирање на један део хаљине

Вратите се кући из салона након што купите хаљину и затим прегледате све фотографије од тог дана. Истог тренутка кренете да зумирате одређене детаље хаљине - било да је то мрежасти В-изрез, боја чипке или присутност или одсутност рукава - фокусирате се на њих. У тренутку вас то доводе до сумње и незадовољства.

Фото: Профимедиа

 

Венчанице нису нешто што купујемо сваки дан, па је претерано фокусирање на детаље које не носите често - нормално. Најбољи лек за то је да назовете продавницу и тражите да поново испробате хаљину како бисте утврдили јесу ли недостаци тих детаља били претерани и да ли вам се свиђа хаљина онолико колико вам се свиђала када сте је купили.

Ако још увек оклевате око одређених аспеката, разговарајте о томе с продавачицом у бутику која ће онда моћи да вас спроведе кроз друге опције.

Потрошите пуно новца и онда зажалите

За већину жена венчаница је највеће улагање у одећу коју су до сада имале. Цео процес планирања венчања је генерално препун улагања великих размера, па је нормално да се презнојавате при куповини хаљине.

Ако сматрате да сте прешли буџет за хаљину, можете да олакшате себи тако да ускладите свој план потрошње и погледате и друга подручја улагања за венчање у којима ћете можда моћи да смањите трошкове или се одлучите за финансијски прихватљивије опције.

Фото: Профимедиа

 

Мислите да сте пребрзо купили хаљину

Посетили сте једну или две продавнице, узели хаљину и купили ону коју вам се свидела у том тренутку. Али се након неког времена осећате као да сте је прерано купили.

У тој ситуацији би требало да се присетите колико вам се свидела хаљина када сте је купили и вратите се том осећају када вам се ова мисао врти по глави. Заиста је диван осећај пронаћи хаљину коју волите.

Идите главом, а не срцем

Куповина венчанице је емоционалног карактера, па је младама вођеним логиком примамљиво да приступе куповини на тај начин да траже хаљину која одговара њиховом менталном опису уместо да се усредсреде на проналажење нечега што ће обући да их усрећи на њихов велики дан.

Ако знате да сте склонији оваквом начину куповине, не заборавите да се ослоните на забавну природу овог процеса и куповине.

Фото: Профимедиа

 

Купујете оно у чему мислите да други људи желе да вас виде

У тренутку када се верите, чини се да вам долази милион нежељених мишљења, од тога коју врсту места би требало да размотрите за славље до тога ко треба да буде на вашој свадбеној прослави. Ова мишљења једнако лако могу да се преточе у предлоге за врсту венчанице коју би требало да носе.

Ваш вереник жели припијену хаљину, ваша будућа свекрва жели нешто класично с чипком, ваша сестра која се удала пре пет година жели да преправите њену хаљину и носите је - притисак да удовољите свим тим мишљењима може бити тежак, поготово када долазе од важних људи у вашем животу.

Међутим, поврх свега, невероватно је видљива разлика између онога када видите некога ко носи нешто на силу или под притиском и када видите младу у хаљини која је заиста чини сретном. Носите оно што вам доноси радост.

(24сата.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".