Председник Александар Вучић поручио је вечерас да и поред тешке ситуације неће каснити ни плате у јавном сектору, а сигуран је ни у приватно, као ни пензије, као и да у земљи свега има довољно, и хране, и нафте и нафтних деривате.

- Плате у јавном сектору неће да касне. Ни у приватном, сигуран сам, јер ћемо помоћи, гледаћемо како да помогнемо, као и код корона вируса. Пензије неће да касне ни дан, нити плацања државе фирмама, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

- Издржали смо такве ударе… У једном дану смо продали 7.000 тона нафте, то је рекорд свих времена, јер су лагали да нема нафте. Свега има. Стиже нам нова нафта. За 15 дана имаћемо до чепа пуне резерве. Спремамо се да издржимо дуже него било ко други, али људи морају да знају да то није џабе, рекао је Вучић.

Навео је да су и потребе угља велике и каже сад би питао оне “стручњаке” који су га критиковали када је говорио да нећемо да се одричемо ни Колубаре, ни Костолца, ни Дрмна…

Додао је да се мора наставити са изградњом ХЕ Бистрице, Ðердапа 3, али и приметио да ће држава морати да се одрекне неколико пројеката, како људи не би осетили проблеме.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".