Саша Поповић је рекао да му се Констрактина песма "Ин цорпоре сано" није допала на прво слушање, али да је пре краја прве полуфиналне вечери променио мишљење и да му се сада изузетно свиђа.

Фото: Петар Милошевић

 

- Ја сам гледао прво полуфинале и кад је њена песма почела и оно "која ли је тајна здраве косе Меган Маркл", променио сам канал, мало сам гледао то, мало нешто друго. И кад је дошао онај подсетник за гласање ја сам ту песму прихватио делимично као навијачку песму. Ево можемо да тапшемо сви и сад, уз ритам. Ја сам у првом полуфиналу послао 20 порука за Зорју, она је "Грандов" певач. Кад је дошло финале, ја сам гласао за број 18, за Констракту. Јер сам схватио, и песма ми се заиста допала, имате "нормалне" песме и имате те мало "померене". Мене зове Марија Шерифовић после првог полуфинила и каже "ова ће победити" - испричао је Поповић.

Он се присетио и занимљиве ситуације са снимања "Звезда Гранда" које је било дан после финала Беовизије, када су чланови жирија у неколико наврата цитирали стих "Уметница мора бити здрава", из Констрактине песме.

- Финале је било у суботу, у недељу смо снимали "Звезде Гранда", прву емисију петог круга, једна од чланица жирија је закаснила, како се појавила тако смо ми остали сви запевали "Уметница мора бити тачна". Онда Вики долази из шминкернице и каже "морам бити лепа", а ми смо певали "Уметница мора бити лепа", једна такмичарка је рекла да је болесна, и ми смо сви певали "Уметница мора бити здрава". Значи то је ушло људима у главу - рекао је Саша, па наставио:

- На Евровизији је било разних учесника, ексцентричних, а ми смо слали мелодичне песме, које имају почетак, средину и крај. Ово је први пут да шаљемо песму која је "померена" и која има неку фору, е сад видећемо како ће они то прихватити, не знам да ли ће Евровизија дозволити титл (превод песме). Ако дозволи то ће бити супер. Немојте потцењивати Констракту, ја мислим да ће ући у финале и у финалу ће бити свашта. Није ово прва песма с којом је она наступала у овом фазону, ово је прва песма "померена" коју шаљемо, хајде да пробамо и то. Ова песма је у 15 држава у трендингу, у региону је свуда прва и у још 10 европских земаља је у трендингу. Ја не знам од музичара и људи са естраде, мало ко има здравствену књижицу, и то је једна врста поруке.

Саша се затим осврнуо на оптужбе Аце Лукаса да је РТС наместио гласање, те навео да је, као неко ко има много искуства са таквом врстом такмичења и гласања, сигуран да то није могуће.

- 300 гласања сам радио, невероватно је да је стигло толико гласова за 15 минута, 144.000 гласова укупно у финалу Беовизије. Али је и те како могуће. У "Звездама Гранда" у првом кругу гласања за сат времена добијемо око 200.000, а гласа се и из региона, из Босне и Херцеговине, Северне Македоније. Ја чим сам видео да нисам добио ону повратну поруку "Хвала што сте гласали", ја сам знао да је било пуно гласова, и да систем није могао да одреагује на време. Ако неко за 15 минута само из Србије добије 144.000 то је знак да се народу то допада, то је толико велики број гласова, ја не знам да ли је у "Звездама Гранда" за 4 сата неки такмичар из Србије добио 40-50.000 гласова. Лукас је дигао фрку свакако, и да нису биле конференције за штампу, да није оптуживао Оливеру Ковачевић да је узела 30.000 евра за победу Саре Јо, наравно да је он сам својим изјавама и поступцима дигао интересовање за фестивал. Али нема шансе да буде намештено, ма какви. Приход од гласања иде у хуманитарне сврхе, остаће 8.000 до 10.000 евра за хуманитарне сврхе, док сви оператери узму своје. Ево ја ћу уплатити још толико у добротворне сврхе ако се докаже да су неки гласови покрадени. Сви то виде, нема говора о томе да буде намештено, ако неко има доказ за то, нека докаже, радим са њима толике године - рекао је Поповић.

Саша је истакао да му се Лукасова песма допада, као и нумера Саре Јо.

- Главни фаворит је била Сара Јо, друга по кладионицама је била Зорја, Лукас исто, а на финалу се десило изненађење, победила је Констракта. Лукасова песма ми се додада, Сара Јо исто је имала фантастичан наступ и сигурно би била запажена. Ја Лукаса волим, био је годинама у жирију "Звезда Гранда", био је одличан, са својим форама. Не знам што се више звезда не пријави на Беовизију, кога смо знали са овог избора, Лукас је подигао прашину око целог фестивала. "Гранд" фестивал кад је био наградни фонд је био 100.000 евра, сви су се пријавили. На "Гранд" фестивалу су нам били Саша Матић, Дејан Матић, Ана Бекута, Дара Бубамара, Роквићи, Ацо Пејовић, Снежана Ђуришић. Наградни фонд исто пуно значи, жао ми је што једно 10-15 великих звезда се не пријави - рекао је челник "Гранда".

Фото: Јутјуб принтскрин/ Reflektor

 

Саша Поповић присетио се и свог учешћа на избору за евровизијског представника, када је наступао у оквиру "Слатког греха", са Лепом Бреном.

- Ми смо са Бреном два пута изгубили, отишли у собу, загрлили се и плакали сат времена, сви чланови "Слатког греха" и Брена - испричао је Саша Поповић у јутарњем програму.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".