- Што се тиче НАТО-а, одавно сам се охладио по том питању након што смо схватили да НАТО није спреман да прихвати Украјину. Алијанса се плаши контрадикторних ствари и конфронтације са Руском Федерацијом - изјавио је Зеленски у интервјуу за америчку телевизију "АБЦ Wорлд Неwс", а преноси "Спутњик".

Он је, такође, нагласио да Украјина неће "на коленима молити" НАТО ни за шта.

Украјински лидер је за људске жртве у Украјини окривио Запад, за који каже да одбија да затвори небо и обезбеди авионе.

Фото: Министарство одбране Украјине/принтскрин

 

 

Он је, коментаришући могућност признања Крима и независности самопроглашене Доњецке и Луганске Народне Републике, изјавио да постоји шанса да се пронађе компромис у погледу даље судбине тих територија.

- Мислим да можемо да разговарамо о питањима која се тичу привремено окупираних територија и непризнатих република, које нико није признао осим Русије, ових псеудо-република. Моземо пронаћи компромис о даљој судбини ових територија - рекао је украјински лидер.

- Можемо да разговарамо о томе и нађемо компромис о томе како ће људи наставити тамо да живе - одговорио је Зеленски на питање о могућности признања Крима, као и самопроглашених република у Донбасу.

Фото: Профимедиа

 

 

- Оно што ми је важно је да схватим је како ће живети људи на тим територијама, ко жели да буде део Украјине - напоменуо је украјински лидер.

Како је додао, ово питање је компликованије од самог њиховог признања.

- Ово је још један ултиматум, а ми нисмо спремни за ултиматуме - рекао је Зеленски.

Како каже, оно што мора да се учини је да руски председник Владимир Путин почне да разговара, да ступи у дијалог.

Раније је помоћник председника Русије и шеф делегације на преговорима са Украјином Владимир Медински у интервјуу за РТ изјавио да се нада да ће током преговора успети да се пронађе решење на тему признања Крима и Донбаса.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".