Уз песме о Русији, грађани су носили пано на којем је био Путинов лик.

Веселин Гаро Ђоковић поручио је да Никшићани дају подршку председнику Русије "да уништи НАТО пакт".

Испред православног братства Ступови, Завјетници и Тврдош говорио је Мишо Васиљевић о Русији као заштитници Црне Горе кроз историју. 

-Нису могли Руси да гледају како народ страда у Донбасу и Луганску, где је од 2014. убијено 14.000 људи, међу којима је 500 ђеце", казао је Ђурковић, додајући да је Дритану Абазовићу било "људскије да је повео Ескобара мало до Мурина да види жртве Нато пакта".

-Има ли ишта срамније у Црној Гори него бити послушник страних амбасада и ЕУ под командом Нато пакта. Све што им нареде они ће да ураде нашој дивној ЦГ, а нас што подржавамо Русе - Путина, нема чиме нас неће назвати", казао је Ђоковић.

Мишо Секуловић, из православног братства Ступови, казао је да је Русија "као заштитница пратила Црну Гору током историје која је обележила вековну борбу Црне Горе за слободу".

Несебично Русија је помагала Црну Гору у политичком, друштвеном, културном животу, тако да је од примарног значаја сачувати братски однос православних држава које су повезане духовно,казао је Секуловић и пођетио на историјске везе Црне Горе и Русије.

-Често је Црна Гора добијала значајну новчану и војну подршку како би се борила за слободу. Знала је она и далеком јапанском царству објавити рат, како би стала на страну Русије, за коју се често говорило да је мајка, и да њено сунце са истока има ту топлину, казао је Секуловић и додао да народ Црне Горе осуђује одлуке политичког врха које су усмерене против Русије.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".