Представници коалиције предали су РИК-у више од 11.000 потписа грађана.


Тадић је после предаје листе рекао новинарима да ствари у Србији морају да се убрзано мењају да би се, каже, избегао ''''не само политички, већ и социјални колапс''''.

Додао је да листа, чији је носилац, обједињује огромно политичко искуство без којег, каже, није могуће доносити праве одлуке у критичким моментима као што је рат у Украјини.

Нагласио је да је веома важно да Србија задржи принципијену позицију и не подржи распад Украјине, али и да учини све да одржи пријатељске везе и са Русијом и са Украјином.

- То неће бити нимало лако, потребни су велика политичка мудрост и врхунско политичко умеће - рекао је Тадић.

Фото: Танјуг

 

 


Навео је да се та коалиција снажано залаже за чланство Србије у ЕУ имајући, каже, у виду и слабости те заједнице, али и да тренутно нема бољег простора за живот од ЕУ.

Кандидат за градоначелника Београда коалиције ''Борис Тадић - Ајмо, људи" Душко Вујошевић рекао је да је Србији потребна промена власти и да - то није потребно да се доказује свима који су слободни и у стању да размишљају.

Кандидат за премијера те коалиције Горан Радосављевић најавио је да ће у средишту кампање те коалиције бити економија, бољитак грађана и како да се ''за три-четири године достигне просечан доходак ЕУ''.

Председник Нове странке Арис Мовсесијан казао је да ниједна држава не може да буде успешна уколико нема демократије и уколико не постоје правила игре и додао ће се та коалиција борити да се Србија врати на прави пут - европски.

Стефан Новаковић из покрета ''1 од 5 милиона'' рекао је да је Србију у последњих 10 година напустило 500.000 људи и да из земље одлазе млади, занатлије, медицинске сестре, доктори, научници...

- У свету 42.000 Срба ради на кључним позицијама у међународним компанијама. Желимо их вратимо да нам помогну својим знањем и искуством, да свет доведемо у Србију и да Србија буде центар Европе - поручио је Новаковић.

Представници коалиције "Борис Тадић - Ајмо људи" предали су данас и Градској изборној комисији листу кандидата за одборнике Града Београда.

Коалицију "Борис Тадић – Ајмо, људи" цине Социјалдемократска странка, Нова странка, покрет Један од пет милиона, покрет Толеранција, Уједињени покрет зелених Србије, Странка Црногораца и Бошњацка грађанска странка.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".