Палета земљаних тонова у свом најужем смислу се односи на боју земље и на боје које садрже браон тон, а може се односити и на палету боја инспирисану природом, разне смеђе, сиве, зелене и жуте нијансе.

Земљани тонови одлично се уклапају са другим природним бојама, попут зелене.  Уколико се одлучите да сав намештај буде у браонкастим тоновима, предлажемо да у амбијенту користите велике површине зелене боје, нпр. за боју зида, а можете користити и тапете са мотивима природе.

Фото: Промо

Мекани светлобраон штоф фотеље ЗУРИЦХ и плетени табуре омекшаће рустичност дрво декора осталих комада намештаја, као нпр. клуб сточића ЦОБРА, или витрине НОТЕ. Упечатљива витрина НОТЕ својим равним линијама представља грандиозну и величанствену фокусну тачку у амбијенту, а прави је избор за ентеријере са земљаном палетом боја, јер се лако уклапа са било којом акцентном бојом.

Земљани тонови не морају стриктно да буду заступљени кроз комаде намештаја. Могу бити део ентеријера кроз боје зидова, тепиха или декорације, док намештај може бити у било којој боји и стилу.

Радни кутак од дневног боравка можете преградити малим параваном, па тако боја зида простор повезује у целину. Бирајте намештај који припада индустријском дизајну и комбинација је дрво декора и метала. Сјајан пример је компјутер сто ЦТ- 1932, уз који можете комбиновати модерно дизајнирану трпезаријску столицу ВРП-001-К.

Зидне полице ВКС-80053 и ВКС-80029М модерног дизајна одличне су за чување омиљених ситница које ће додати ведрину радном простору и оплеменити га. Земљане тонове уклопите са другим природним бојама, попут небо плаве или жуте. Док земљане боје греју простор, плава заједно са жутом уноси делић ведрине.

Земљана палета у ширем смислу може се односити и на боје које се налазе у природи, као што су разне смеђе боје земљишта, зелених листова, облачне сивкасто плаве.

Фотеља СТРЕЦХY, иако у розе штофу, веома је атрактивно решење које се одлично уклапа са теракота тоновима и представља одличан комад у акцентној боји за било који амбијент. Предлог је да уз овакве боје користите тамносиве и црне нијансе кроз детаље, како бисте умирили жар црвенкастих тонова. Осим модерног дизајна и изражене естетике, фотеља има и могућност развлачења у лежај за спавање.

Фото: Промо

 

Простор ће још удобнијим и луксузнијим учинити сјај златне декорације и богати тамни драпер на прозору уз зид са шареним тапетама. Отворена полица БС-1932 у декору дрвета са металном конструкцијом омогуц́ава лак приступ омиљеној књизи или миришљавој свећи, и одлично употпуњује простор.

Земљани тонови су у дизајну ентеријера деценијама популарни због своје разноврсности и лепоте, па без обзира на то да ли више волите модерни или традиционални дом, свакако се добро уклапају. У лепо дизајнираном ентеријеру, ова палета боја ц́е увек импресионирати, а сигуран је избор за све који траже опуштајуц́у атмосферу која је и удобна и пријатна за око.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".