Руски председник је нагласио да ће сви задаци специјалне војне операције бити испуњени у сваком случају, а да ће покушаји Кијева да купи време одуговлачењем преговора довести само до тога да се у преговарачкој позицији Москве појаве нови услови.

Путин је, како преноси Кремљ у саопштењу, нагласио да је Русија одлучна у борби против националистичких оружаних формација у Украјини, које врше ратне злочине, укључујући постављање борбене технике у стамбене четврти и користећи цивиле као живи штит.

Према његовим речима, током специјалне војне операције, која тече по плану, руска војска чини све што је могуће да се сачувају животи цивила.

Фото: Профимедиа

 

 

Председник Русије је позвао Макрона да се придружи напорима да се омогући безбедна евакуација страних држављана из Украјине, споменувши и групу индијских студената у Харкову које украјински милитанти држе као таоце.

Емануел Макрон је, како је наведено у саопштењу, обећао да ће о томе разговарати с украјинским руководством.

Путин је Макрону скренуо пажњу на то да западне земље, па и сама Француска, буквално ништа нису учиниле да би приморале Кијев да испуњава одредбе Минских споразума.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Руски лидер је нагласио да се ћути о вишегодишњем геноциду над цивилима у Донбасу, који је довео до бројних људских жртава и принудио стотине хиљада људи да траже уточиште у Русији.

Двојица председника су се договорила да Париз и Москва наставе контакте на разним нивоима.

Путин је, такође, детаљно коментарисао изјаву председника Француске током обраћања нацији поводом рата у Украјини да је лаж да Русија у Украјини води борбу против нацизма. Руски председник је, како саопштава Кремљ, аргументовано објаснио каква је суштинска улога неонациста у државној политици Кијева.

(Спутњик)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".