- Živimo u posebnom vremenu velikih izazova, blokada koje traju već devet meseci, jedne vrste latentnog udara na ustavno-politički i pravni poredak BiH, sa željom da se ona prikaže kao nefunkcionalna država, rekao je Zvizdić.

- Naravno svi nasrtaji na BiH uključujući i ove blokade i udar na njen ustavni sistem, naravno da neće uspeti jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz Međunarodne zajednice koji će nam pomoći da obezbedimo siguran i prosperitetan put BiH, kazao je Zvizdić.

Kako ističe ovo je pravo vreme, imajući u vidu i zadnje događaje i agresiju Ruske Federacije na samostalnu međunarodno priznatu državu Ukrajinu.

- Smatram da je pravo vrijeme da u prvom koraku NATO pošalje svoje vojnike u BiH, da ih rasporedi na određeni broj vrlo bitnih tačaka, unutar BiH, pogotovu u Brčko distriktu, a onda da se počne razmišljati i da se BiH koja je to zaslužila i koja je za to spremna primi u NATO savez kao njen punopravni član, rekao je Zvizdić.

Zvizdić ističe da je pravo vreme da se ujedine evropske, američke i engleske zemlje.

- Evropa je konačno uvidela o čemu se radi i na Balkanu i na Istoku Evrope i uvidela je od kuda preti opasnost i Zapadnom Balkanu i Ukrajini i čitavom slobodarskom svetu. Sad je vreme ustvari za jednu vrstu evropskog, američkog i engleskog jedinstva, jedne nove snage i novog fronta u koji bi bila uključena i Bosna i Hercegovina`, zaključio je Zvizdić.

(Косово онлајн)