Такмичар по имену Петар, освојио је у првој игри 100.000 динара, што је по речима водитеља Јована Мемедовића, једна од рекордних освојених сума у овом делу квиза. Са тим износом, ушао је и у други део игре, где је одабрао да иде на цифру од 100.000 динара.

Управо у том делу другом делу игре стигло је до прве грешке квиза, а питање је било везано за америчку кошарку.

- Који играч је са скоро три хиљаде постигнутих тројки најуспешнији шутер ван линије за три поена у историји НБА лиге? - гласило је питање, док су понуђени одговори гласили: Реј Ален, Стеф Кари, Мајкл Џордан.

Такмичар је одговорио Стеф Кари, као и сам трагач, Жарко Стевановић. Међутим, компјутер је био другог мишљења и за најбољег шутера за три поена је прогласио Реј Алена.

Реј Ален јесте био рекордер, али морамо подвући ово био, јер је његов рекорд управо оборио Стеф Кари 15. децембра 2021. године у утакмици против Њујорк Никса.

Наравно, с обзиром да је ово један од најгледанијих квизова, али и телевизијских програма генерално, људи су брзо приметили, и сигнализирали на друштвеним мрежама.

Међутим, ту није крај. Касније у току квиза је стигло питање где прво стиже Нова година. Такмичарка је одговорила Велингтон, а као тачан одговор представљен је Сиднеј.

То свакако није тачно јер разлика између ова два града је два сата у корист града на Новом Зеланду. То би свакако значило да у овом граду прво откуцава поноћ.

Како су навели неки твитераши, до прве грешке је вероватно дошло због термина снимања квиза, наводећи, како су се епизоде вероватно снимале раније у току прошле године. Тако да могуће да Кари још увек у том тренутку није био престигао Алена. За ситуацију са Велингтоном не знамо шта им је оправдање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".