Помоћу ових трикова очистићете пеглу на брз и ефикасан начин.

Сирће и со

У мању шерпу ставите једнаке количине алкохолног сирћета и соли и загрејте тек толико да се со истопи. Скините течност са шпорета и сачекајте да се мало охлади. Памучну крпу умочите у добијену течност и помоћу ње лагано прелазите преко површине за пеглање. Када нестане сва прљавштина, можете пеглати без бриге. Никада немојте користити челичну или пластичну жицу за судове, колико год да вам се пегла чинила прљавом, јер на тај начин ћете само умањити њену ефикасност.

Фото: Профимедиа

 

Морска со

На даску за пеглање ставите стари памучни пешкир или папирни убрус. Једну кашику морске соли, што крупније то боље, поспите преко пешкира или убруса. Пеглу укључите и појачајте на максималну температуру. Ако је пегла на пару, водите рачуна да је искључите. Када се загреје, пеглом пар пута пређите преко соли. Бићете одушевљени резултатом.

Фото: Профимедиа

 

Сода бикарбона

Од соде бикарбоне и воде направите густу пасту. Памучном крпом нанесите мешавину на површину за пеглање и лагано трљајте док не уклоните сву нечистоћу. Чистом крпом очистите остатке пасте. Укључите пеглу и притисните дугме за избацивање паре како би се очистили евентуални остаци пасте у отворима кроз које пара излази.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".