Трампове примедбе на конзервативном скупу ЦПАЦ на Флориди изречене су неколико сати након што су САД и савезници објавили свеобухватне нове санкције које ће избацити неке руске банке из главног глобалног платног система и ограничити способност руске средишње банке да подржи рубљу.

Обраћајући се мноштву обожавалаца на догађају који се сматра највећим конзервативним скупом на свету, Трамп је искористио свој говор како би критиковао демократског председника Џоа Бајдена и поновно наговестио могућу кандидатуру за председника 2024. године.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Трамп је недавно разљутио неке чланове републиканске странке описујући Путинове акције у Украјини "генијалним" и "прилично паметним".

Сада је, међутим, изразио емпатију према Украјинцима и похвалио украјинског председника Владимира Зеленског, назвавши га "храбрим" јер остаје у главном граду Кијеву.

- Руски напад на Украјину је ужасан. Молимо се за поносни народ Украјине. Бог их све благословио - рекао је Трамп.

Фото: Профимедиа

 

 

Он је додао да је Путин искористио Бајденову "слабост" да нападне Украјину. 

Трамп није потврдио хоће ли се 2024. кандидовати поново за председника, али то је наговијестио недавно и поновио у суботу.

Он је такође поменуо руску инвазију на Грузију за време Џорџа Буша и на Крим за време Барака Обаме те закључио: - Једини сам председник у 21. веку у чије време Русија није напала другу земљу.

Осврнувши се на то што је хвалио Путина, рекао је да је тачно да је Путин паметан јер надмудрује светске челнике и НАТО.

- Стварни проблем је да су наши челници глупи, глупи. Тако глупи - устврдио је Трумп.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".