- Највише су се обрадовали наши ученици. Нажалост, они су у претходне две године, као и цело друштво погођено пандемијом вируса корона, били ускраћени за све оне ваннаставне активности које су њима причињавале посебну радост - рекла је Тривићева.

Она је рекла да је вирус корона још присутан, али у много мањој мери него што је то било до сада.

Фото: Влада РС

 

- Радујемо се да се коначно враћамо неком нормалном животу. Надамо се да излазимо коначно из ових тешких пандемијских мера по питању вируса корона у Републици Српској - рекла је Тривићева.

Министарство просвете Српске је већ обавестило све основне и средње школе у Српској да у наредном периоду могу планирати све активности које се односе на организацију излета, екскурзија и прослава матурских вечери и друго, на основу мишљења Института за јавно здравство РС.

- Овакво мишљење Института засновано је на тренутно побољшаној епидемиолошкој ситуацији у Српској, уз напомену да је приликом организације ових активности потребно примењивати све препоручене хигијенско-епидемиолошке мере ради смањивања могућности заражавања ученика и наставног особља приликом њихове реализације - навели су из Министарства просвете РС.

ЂАЦИ СЕ ВЕЋ РАДУЈУ

ПРЕДСЕДНИК Синдиката образовања, науке и културе РС, Драган Гњатић, каже да су екскурзије, матуре и остале ваннаставне активности веома битне за социјализацију ђака.

- Нажалост због короне све је стало, али ево створени су коначно услови да се образовање врати у нормалу, па ћемо поново моћи видети и матуранте на улицама градова Српске.

Екскурзије су један од битних делова школовања и ђаци се већ радују - каже Гњатић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".