Ове три намирнице нутиционисти су  издвојили као најопасније за конзумирање  пред спавање. Оне могу угрозити пробавни систем и здравствено стање. 

1. Чоколада

Чоколада је увек прва на листи омиљених слаткиша. Оно што многи заборављају јесте да она садржи велику количину кофеина који стресно делује на кардиоваскуларни систем. Осим тога, стручњаци су подсетили да је главни састојак кафе управо кофеин, а познато је да се никако не препоручује топли црни напитак пред одлазак у кревет. Сматра се да ово пиће изузетно надражујуће делује на нервни систем и самим тим узрокује проблеме са спавањем.

Фото: profimedia

 

2. Зачињена храна

Стручњаци такође саветују да не једете превише зачињену храну неколико сати пре спавања. Ове намирнице могу да изазову горушицу, а која се погоршава оног тренутка када тело ставите у хоризонтални положај. Поред тога, зачињена храна богата је хистаминима, који ометају ноћни одмор јер подижу енергију.

Фото: profimedia

 

3. Немасно месо

Пре спавања треба избегавати чак и немасно месо попут ћуретине или пилетине. Нутриционисти подсећају да протеин садржан у месу поспешује ослобађање енергије.

(Стил)