- Нећемо се правдати поводом тога да ли учествујемо или не учествујемо у том сукобу. Наших трупа тамо нема. Али ако буде потребно, ако то буде неопходно Русији и Белорусији – биће - рекао је Лукашенко.

Такође је саопштио да је затражио од Русије да „резервише“ део заједничке групе која се налази на западу Русије у случају напада на Минск.

- Током разговора са председником Русије Владимиром Путином јутрос, истакао сам ово: ми добро видимо шта се дешава у том правцу (скупљање снага НАТО-а у Пољској и Литванији). Зато треба да га затворимо, како заиста не би добили нож у леђа. Али истовремено кажем да имамо заједничку групацију, чији је део, наравно, основа белоруске војске, а део се налази на западним границама Русије - рекао је Лукашенко.

Како каже, затражио је од Путина да не ангажује део те групације како би била резервисана за сваки случају, ако се нешто изненада деси.

- Кажем Путину, замолио бих да се не ангажује део те групације како би била резервисана за сваки случају ако се изненада нешто деси. Одговор (Путина): "Обећавам ти и кунем се да ће било какав напад па чак и један корак преко границе на територију Белорусије значити да нападају Русију" - саопштио је Лукашенко.

Председник Русије Владимир Путин ноћас је у специјалном обраћању грађанима Русије саопштио да је донео одлуку о покретању специјалне војне операције у Донбасу. Шеф државе истакао је да планови Русије не укључују окупацију Украјине.

(Спутњик)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".