Кон је успео да изгуби 45 килограма и открио како је до тога дошло.

- Тешко је на почетку променити животне навике. Не постоји чудотврона дијета и механизам, битно је колико калорија унесеш током дана, ту нема много паметовања, све се своди на количину, што је храна лепша треба је јести мање. Прво треба донети одлуку, а онда је се држати. Да је једноставно - није. Ја волим да цитирам: "Нисмо дебели зато што једемо, него једемо зато што смо дебели". Глад коју сам осећао са 45 килограма неупоредива је са оном коју осећам сад - рекао је Марко.

Фото: Јутјуб принтскрин/Балкан инфо

Имао је 156 килограма, а тада је почео да мршави.

- Гојазни људи се правдају хормонским поремећајем, а то је скоро увек тачно. Тај поремећај касније подржава гојазност, то је један зачарани круг. То су биле озбиљне припреме, одрицања, савети лекара, ја сам на ендокринолошком одељењу добио лекове, савете, пажњу, то је један врло напоран процес. Сада је ствар воље одржати и знати, да не треба да почнем да једем чоколаду од 300 грама. Почетак је медицинска ствар, мора да вас саветује неко ко озбиљно зна шта ради. Матаболички процес мора да се среди - истакао је Кон.

Фото: Јутјуб принтскрин/ RTS Zabava - Zvanični kanal

 

- Још увек ме муче снови, сањам да једем, па имам грижу савест у сну. Сањам да једем хлеб и џем, то нисам никад ни јео. Није чак ни толико лепо - додао је он.

Марко је признао и да има дијабетес моди три.

- То се лако третира. Тип два је стечени, тип један је најгори. Мој је три, тешко се открива, то је скупа процедура где се мој генетски материјал слао у Француску, лечење показује као да је тип два који се може третирати. У априлу пуним 50 година, па ћу да заокружим - рекао је Кон.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".