Оптужени је признао дело, али је порекао да су околности под којима се догодило онакве каквим их Тужилаштво наводи.

- Признајем одговорност да сам учествовао у том несрећном догађају, али се не слажем са разлозима и мотивима који су наведени од стране Тужилаштва - започео је одбрану Филип Гаврановић, који је потом негирао да је мотив за убиство био користољубље, како је то наведено у оптужници, већ је рекао да је у питању била одбрана:

- Изражавам најдубље саучешће породици. Кајем се због онога што сам урадио. Био сам понижаван, вређан и онда нападнут, па сам се само бранио од човека који је био много јачи од мене. Те вечери бранио сам свој живот и нема говора да сам било шта лоше урадио из других разлога.

Гарвановић, који је првостепеном пресудом осуђен на 30 година затвроа због кривичног дела тешко убиство, навео је да његова реакција, да може да врати време, не би била иста.

- Да могу да вратим време сада бих трпео све увреде, батине, не бих се бранио и Никола би био жив - рекао је.

Одбрана је потом затражила да се Гаврановићу укине притвор, у ком је налази већ четири године, јер, како су навели, за то више нема правног основа. Тај захтев су образложили тиме што је окривљеном мера одређена због узнемирења јавности, а сада, како су рекли, тај разлог више не постоји.

Тужилаштво се оштро успротивило захтеву, а након паузега је судско веће одбило.

На суђењу су исказ дале сестра и супруга убијеног, које су остале при претходном сведеочењу. На захтев одбране за пуштање су имале негативну рекацију.

Филип Гаврановић је оптужен да је у новембру 2017. године убио пријатеља и пекара Николу Остојића. По сопственом поризнању га је усмртио ударцима алатом, а онда је његово тело сакрио у својој стаклорезачкој рањи предметима који су се ту нашли, након чега је данима је учествовао са породицом убијеног у потрази за њим.

Да је стаклорезац починилац злочина открило се када је његова супруга пријавила да се у данима потраге чудно понашао.

Сумња се да је мотив био користољубље, односно да је до конфликта међу њима дошло због новца који је Гаврановић позајмљивао од убијеног.

Њега је Виши суд осудио на 30 година затвора, али је Касациони укинуо пресуду и вратио предмет на поновно одлучивање.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".