Дона нас је напустила рано у 41. години, а преминула је од рака грлића материце за који је сазнала 2014. и од тада није ни дана одустајал од битке. Лечила се у иностранству и била подвргнута разним терапијама, а ведар дух је није напуштао ни у најтежим данима.

Фото: Јутјуб принтскрин/Хаyат Медиа БиХ

 

Она се током тог периода често обраћала фановима путем друштвених мрежа, те је отворено говорила и о својој болести и кроз шта пролази, како бих помогла свима онима који пролазе кроз тежак период и борбу за живот.

Последња певачицина објава на Инстаграм профилу којом се обратила својим фановима била је:

- Воли вас ваша Донна Арес -  написала је. Престала је да се оглашава тек неколико дана пред смрт, кад је већ била у коми.

Иза себе је оставила бројне хитове, и породицу која је била уз њу све време, а њихова бол не пролази због губитка најмилије.

Њена мајка Ајка Колаковић после три године од смрти ћерке отворила је душу о губитку ћерке.

– Ово су дани кад се враћају сећања и кад постајеш увек свестан неких ствари, кад си “нормалан”, а све у теби вришти. Дани тишине у души, кад си свој а ниси свој. Мислим да сви родитељи који су ово доживели живе као двоструке личности, у делу себе чуваш ту бол, а други део нормално функционише због наших најмилијих. А и Дона ми је оставила у аманет да морам да будем јака као што је она била у својој борби. Она је око годину и по дана своје болести провела у Данској и после трећег рецидива и лечења вратила се сама кући. Заједно смо провеле њених шест последњих месеци, дан и ноћ, и неке ствари су испливале које се нису смеле десити. Рекла ми је “мама, написаћу нову књигу, а књига “Соба за никога” је лаж по питању неких личности”. Задњих шест месеци била је углавном у кући и испричане су све приче, а мени је драго да је отворила душу и отишла чистог срца и душе и схватила ко јој је највећи пријатељ. Поручујем свој деци: Највећи пријатељи су вам родитељи, а нарочито мајка, макар и мислили некада да нису у праву – причала је њена мајка са кнедлом у грлу.
Њен супруг Џавид Љубовци огласио је једном приликом поводом Донине смрти.

Фото: Инстаграм принтскрин/ доннаарес

 

 

- Никада нисам показао срећу, па тако ни тугу. Само ја знам како ми је-  поручио је кратко.

Подсетимо, Дона Арес је рођена 1. јануара 1977. у Бихаћу. Музиком је почела да се бави као млада. Још као девојчица наступила је на дечијем фестивалу, а од своје 14. године наступа с рок групом “Цамино Верде” у локалним дискотекама као певачица. Са шеснаест година написала је своје прве текстове и снимила прву песму. Завршила је музичку школу, а студирала је енглески језик и књижевност.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".