Добро је познато да бројни верници, не само православни, свакодневно долазе на Острог да би се помолили над моштима Светог Василија Острошког, којег сматрају исцелитељем свих невољних и болних. Људи са свих страна света, у својим молитвама обраћају му се као великом чудотворцу и Божјем угоднику. Неретко се могу прочитати исповести оних којима су молитве оставриле и који су стога осећају захвалнст према светитељу. Неретко се појави и видео којим се додатно учвршћује веровање да је манастир на Острогу заиста посебно место на планети.

На Фејбуку је објављен снимак који је пропраћен речима: "Чудо на Острогу. У тренутку када свештеник изговара позив на Свето Причешће, разведрило се у секунди. Свети Василије, Чудотворце, моли Бога за нас грешне!" На снимку се заиста види како се магла врло брзо повлачи отварајући поглед ка манастирском здању, а како је то изгледало, погледајте у наставку:

Свети Василије Острошкие био је епископ захумски и српски православни светитељ кога црква слави 12. маја, по грегоријанском календару. Рођен је у селу Мркоњићи, Попово Поље у Херцеговини. Када је одрастао отишао је у требињски манастир Успенија Пресвете Богородице и ту се замонашио. Најпре је живео у Тврдошу, а када су Турци разорили манастир, преселио се у Острог где је наставио свој подвижнички живот, уз много топле молитве и бриге за своје вернике.

Упокојио се у Господу 1671. године, а његове мошти, верује се чудотворне, чувају се до данашњег дана у манастиру Острог. У Острогу се сваке године на Тројичин дан одржава велики народни сабор када долази највише поклоника, без обзира на вероисповест, тражећи исцељења у најтежим болестима и мукама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".