Он је пуштен одлуком Суда БиХ, што је потврдио за Аваз Синиша Перковић, директор затвора.

– Дошло је са Суда решење о спајању казни и ми смо поступили по решењу – рекао је Перковић, преноси Српскаинфо.

Ждрале је казну затвора издржавао у Војковићима, иза решетака је био 12 година, а Суд БиХ га је пустио, пре него је одлежао читаву казну.

Ждрале је због убиства Љубише Савића Маузера, некадашњег начелника Управе полиције РС, 7. јуна 2000. у Бијељини, осуђен на 20 година затвора.

У образложењу неправоснажне пресуде се наводи да је Суд утврдио да је Ждрале, заједно са њему познатим особама, на нарочито суров и подмукао начин извршсио ово кривично дело и угрозио безбедност људи који су се у моменту извршења налазили у непосредној близини.

Суд је утврдио да је у планираном убиству, у чијој је припреми учествовало више људи, употребљено оружје велике разорне моћи.

Ждрале је из аутоматске пушке испалио три рафала, односно 13 метака, од којих је шест погодило Маузера и усмртило га на лицу места.

У моменту убиства, Ждрале је служио казну због убиства Горана Батинића. Затражио је допуст у периоду од 5. до 12. јуна 2000. године, што није евидентирано у затвору, па се Ждрале надао да ће му то бити алиби. Казну за убиство Батинића, Ждрале такође није у потпуности одслужио јер га је помиловао тадашњи председник РС Мирко Шаровић.

Ждрали је суђено и за убиство брачног пара Тодоровић на Палама. Међутим, он је ослобођен тих оптужби. Његови сарадници Борис Говедарица, Зоран Голуб и Влатко Мачар убијени су у 2007. и 2008. години.

Његов кум је један од највећих криминалаца у региону Дарко Елез, који је однедавно такође затворен због бројних ликвидација и крађа те организовања криминалне групе.

Ждрале је 2009. године ухапшен у Немачкој на аеродрому у Франкфурту, на основу међународне потернице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".