Све је, каже, у личном доживљају а и Богољуб жели, вели, да на овај начин охрабри и оснажи све пензионере.

- Питао сам га синоћ шта је ово, шта се дешава? И поента је да је ствар у томе да се пошаље порука да си спреман да будеш млађи, да радиш и да победиш старост. А он то ради на свој начин - каже Драгомир Карић.

Богољуб, каже, овим гестом жели да подигне морал свим људима који су пред пензијом.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Поготово онима који улазе у пензију, мислим на године... наиме, са 65 година код нас у Србији ти си пензионер, другим речима, одбачен си и непотребан друштву. А рецимо у земљама попут Русије и Америке људи раде без обзира на године, битно је само ментално здравље и жеља. Зато Богољуб на овај начин шаље поруку свима: млади сте ако се тако осећате. И човек ће се сигурно психолошки осећати млађе и способније ако зна да има 20 година мање - закључио је Драгомир Карић.

Подсетимо, Богољуб Карић тражи од надлежних органа да му промене годину рођења и упишу да је 20 година млађи. Како каже, стање његових крвних судова доказује да је способан да живи као далеко млађи човек.

Фото: А. Стојановић

 

 

Наиме, у сарадњи са својим адвокатским тимом, Карић је градској управи града Крагујевца предао захтев за промену године рођења у документима, а све како би уместо 17. јануар 1954. у његовој личној карти стајала 1974. година.

У званичном саопштењу за јавност Карић наводи да је на свој 65. рођендан градској управи града Крагујевца, као надлежном државном органу, поднео захтев за доношење одлуке о промени уписа податка о "чињеници његовог рођења", тако што ће се утврдити да је рођен 17.01.1974. године у Пећи, а не 17.1.1954. године како је уписано у матичној књизи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".