Истрага је у току и треба да утврди да ли је мушкарац, који је пронађен са пререзаним вратом, убијен или је извршио самоубиство.

Поједини италијански медији наводе да је Србина колега пронашао са жилетом у руци, након чега је он тај жилет бацио. Сечиво није пронађено, и све опције су и даље отворене.

Подсетимо, на броду је прво откривен товар дроге и то након што су приметили да се у току ноћи неко мота око њега, објавио је Блиц.

- Лучки радник је ухапшен на делу када је истоварио контејнер са 14 врећа чистог кокаина. Након хапшења, полиција је ушла на брод и затекла закланог мушкарца из Србије - пишу италијански медији.

Тамошњи истражитељи испитују да ли је смрт Србина повезана са товаром кокаина, а та два случаја се за сада воде одвојено.

- Посада брода је рекла да је видела Србина са ножем да се шета по пловилу, али је чудно то што поред његовог тела није пронађен нож - кажу и додају: "Истражитељи су ухапсили двојицу мушакараца, које су затекли на броду. Реч је о Кулмву Камалу и Фабију Папеу. Тада је један од њих ухваћен како узима торбе из контејнера који је био постављен у простор за видео-надзор. Вредност заплењене дроге на тржишту би била 30 милиона евра. Српски морепловац је био заклан, пререзано му је грло. Наложена је обдукција Србина, после које ће се знати како је заклан."

У току је истрага целог случаја.

- Истрага тужиоца, коју координира заменик тужиоца Федерико Маноти, наставља се, а тренутно се ради и на потрази за саучесницима. Брод ће остати привезан у луци неколико дана, како би се омогућила истрага - додали су они.

Подсетимо, брод је стигао из Бразила, а кокаин је био сакривен у делу где је била смештена кафа.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".