Један од највећих скандала за време његовог председниковања био је такозвани "скандал Левински" - то јест његова љубавна афера са Моником Левински.

Интересантно је да су шале на рачун припрема за бомбардовање и "скандала Левински" учиниле да једна изузетно популарна хумористичка серија, "Дадиља" буде - укинута те, за нас невеселе, 1999. године.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Парадоксално, серија је укинута на врхунцу популарности, средином 1999. године, скинута са телевизије, иако ју је сваке недеље, у ударном вечерњем термину, пратило више од тридесет милиона Американаца, писале су "ТВ Новости" 2005. године. Тај потез према једном од најгледанијих ситкома свих времена изазвао је негодовање. Писане су петиције за њен повратак на мале екране, стизала су протестна писма, а било је и телефонских прењи. Узалуд: "Дадиља" је дефинитивно упокојена, а да разлози ни до данас нису разјашњени. Тиме је отворен простор за разноразна нагађања.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Неки тврде да је пресудила интервенција са највишег врха. Наводно, тадашњи председник САД Бил Клинтон опасно се наљутио чувши да је снимљена епизода у којој је исмејан због љубакања са Моником Левински и кампање којом је припремао бомбардовање Југославије. Људи из председниковог окружења интервенисали су где треба и епизода није приказана, као и још две преостале до краја циклуса. Исти извори тврде да је Клинтон радо гледао "Дадиљу", у којој је чак неколико пута гостовао и његов брат Роџер. Уколико је његово разочарање било веће.

Главна глумица и извршна продуценткиња Френ Дрешер одбијала је да говори о разлозима укидања серије, али упућени тврде да ју је то дубоко погодило. Здравствено стање јој се погоршало - упала материце прерасла је у рак. На сву срећу, она се успешно изборила са својим обољењем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".